Næstved Kommune

DSB-værksted: Erhvervsministeren har godkendt placeringen af nyt værksted nær Mogenstrup

Del

Næstved Byråd sendte i april en ansøgning til erhvervsminister Simon Kollerup om at godkende placeringen af et nyt DSB-værksted ved Mogenstrup. Ministeren har nu godkendt ansøgningen, og planerne for værkstedet kan derfor gå videre.

Det er i dette område syd for Mogenstrup Ås, at der snart bliver bygget et nyt DSB-værksted Foto: Næstved Kommune
Det er i dette område syd for Mogenstrup Ås, at der snart bliver bygget et nyt DSB-værksted Foto: Næstved Kommune

Den 28. april 2020 vedtog Næstved Byråd på byrådsmødet at sende en ansøgning til erhvervsminister Simon Kollerup om tilladelse til at planlægge for et erhvervsområde til DSB-værksted ved Fladsågårdsvej ved Mogenstrup uden for eksisterende byzone.

Ansøgningen er nu blevet imødekommet og erhvervsministeren har givet tilladelse til kommunens planer for DSB-værkstedet (se hele tilladelsen vedhæftet). I afgørelsen lægger erhvervsministeren konkret vægt på:

  • værkstedets afhængighed af nærheden til jernbanen
  • at placeringen af værkstedet på Sjælland er knyttet til et behov for en central placering i forhold til regionaltrafikken på Sjælland
  • at placeringen ved Fladsågårdsvej er knyttet til behovet for direkte tilknytning til en lige banestrækning, et terræn uden større topografiske forskelle samt nærhed til Næstved Station
  • at projektet ikke vurderes at være i strid med de nationale landskabs-, natur- og miljøinteresser.

Udvalgsformand i Plan- og Erhvervsudvalget Tina Højlund Pedersen glæder sig over afgørelsen:

- Det er utrolig glædeligt, at vi kan få afsluttet planlægningen og meddele DSB, at de nu kan gå i gang med at få realiseret det nye værksted. Nu kan vi fremlægge planen til endelig vedtagelse i byrådet til august, der alle har bakket op om at få DSB-værkstedet og de ekstra arbejdspladser, det medfører, til Næstved, lyder det fra Udvalgsformanden.

Tilladelsen betyder, at den offentlige høring af forslag til kommuneplantillæg nr. 18 og forslag lokalplan 105 som planlagt er afsluttet tirsdag d. 30. juni 2020. Planforslagene bliver nu fremlagt til endelig godkendelse i Plan- og Erhvervsudvalget den 17. august, Økonomiudvalget den 18. august og i Byrådet den 25. august 2020

Kontakter

Tina Højlund Pedersen, formand for Plan- og Erhvervsudvalget, tlf. 2159 5710, mail: thped@naestved.dk

Peter Søndergaard, planchef i Næstved Kommune, tlf. 2911 5942, mail: psoen@naestved.dk

 

Billeder

Det er i dette område syd for Mogenstrup Ås, at der snart bliver bygget et nyt DSB-værksted Foto: Næstved Kommune
Det er i dette område syd for Mogenstrup Ås, at der snart bliver bygget et nyt DSB-værksted Foto: Næstved Kommune
Download

Vedhæftede filer

Information om Næstved Kommune

Næstved Kommune
Næstved Kommune
Rådmandshaven 20
4700 Næstved

https://www.naestved.dk/

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Nye boligformer i landområderne – online borgermøde28.5.2020 21:55:00 CESTPressemeddelelse

Næstved Kommune inviterer til oplæg og debat på deres Facebookside. Emnet denne gang er, hvordan kommunen i en kommende revision af kommuneplanen kan skabe mulighed for nye boligformer i landområderne. Alle er velkomne online 3. juni. Først er der oplæg om boligformer og deres betydning for lokalområdet. Derefter byder hele Landdistriktsudvalget op til diskussion, svarer på spørgsmål og lytter til forslag om nye boligformer i landdistrikterne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum