Drugstars

DrugStars uddeler viden og penge til 45 danske patientforeninger – alt sammen skabt af patienters egen engagement i deres medicin

Del

Ved DrugStars Patientforenings Konference den 18/6 uddeler DrugStars de resterende 563.519 kr. af de i alt 828.025 kr., som er doneret til de 45 deltagende danske patientforeninger over de seneste 12 måneder.

DrugStars er app’en, som alle kan anvende kvit og frit til at huske deres medicin, p-piller eller bare vitaminer og samtidig fortælle, hvordan de har det med deres medicin. Som belønning modtager brugerne stjerner – derfor navnet DrugStars. Disse stjerner konverteres til penge, som brugerne kan donere til patientforeninger efter eget valg.

”Det er ene og alene vores brugeres fortjeneste, at vi er i stand til at donere beløb i denne størrelsesorden til patientforeningerne. Det er deres engagement omkring at tage deres medicin og afgive information om deres medicin, som genererer donationerne” siger grundlæggeren af DrugStars, Claus Møldrup, som er tidligere professor i social farmaci ved Københavns Universitet.

”DrugStars ønsker at gøre en normal, dagligdags og kedelig ting, det at tage medicin, til en mere meningsfuld handling for patienterne. Medicin bliver omdannet fra et nødvendigt onde til et gode. For mange mennesker er det en stor udfordring at være medicineret, og allerhelst ville man jo gerne være fri for at tage medicin. Hvorfor bliver man så ikke belønnet for det? Hvorfor ikke have et reward program frem for pisk,” spørger Claus Møldrup.

I alt har mere end 200.000 brugere over de seneste 30 måneder doneret mere end 1.6 mio. kroner gennem DrugStars til de mere end 70 patientforeninger, som samarbejder med DrugStars. Heraf er de 45 i Danmark, og der tales varmt om DrugStars blandt foreningerne, som bl.a. tæller Diabetesforeningen og Danske Hospitalsklovne; 

”Vi er meget glade for partnerskabet med DrugStars. De løbende donationer er hver gang større end den sidste. Det tyder jo på, at flere og flere brugere vælger at støtte diabetessagen, og det er vi meget glade for. Det er donationer som denne, der gør, at vi kan blive ved med at arbejde for at skabe et bedre liv for mennesker med diabetes” siger Kim Thines, Erhvervsansvarlig, Partnerskaber & CSR i Diabetesforeningen.

Kenneth Øhrberg, direktør hos Danske Hospitalsklovne, er helt på linje med udmeldingen fra Diabetesforeningen: ”Vi er taknemmelige og meget imponerede over størrelsen på den donation som DrugStars har genereret til vores arbejde med indlagte børn. Vi har netop optaget 9 nye Hospitalsklovne på vores uddannelse og med over 170 ugentlige klovnedage på landets børneafdelinger er donationen med til at sikre, at vi i 2019 kan være mere ude på hospitalerne end nogensinde før.”

Penge er godt, men bedre behandling og mere viden er endnu bedre

 DrugStars publicerede sidste år et studie med 606 diabetikere, der viste, at der er en direkte sammenhæng mellem bedre adherence til behandlingen, og antallet af donationer brugerne laver i app’en.

”Vi viste, at jo flere donationer, desto bedre adherence, hvilket er første gang denne association er set i litteraturen. Men ikke nok med det, interventionsgruppen udviste signifikant bedre Quality of Life i relation til diabetes overfor kontrolgruppen” siger Claus Møldrup.

Det er med andre ord ikke blot penge til patientforeninger, men også bedre behandling og dermed reducerede sundhedsudgifter, som DrugStars leverer tilbage – også kvit og frit for sundhedsvæsnet.

”Diabetessagens partnerskab med DrugStars giver rigtig god mening på en række punkter. App’en hjælper mennesker med diabetes med at holde styr på deres medicin, hvilket er en stor hjælp, fordi egenomsorgen ved diabetes er betydelig. Brugerne støtter diabetessagen uden omkostninger. Videre ser vi frem til at få mere viden om patienternes accept af medicin osv., som vi kan bruge i vores arbejde.” siger Kim Thines fra Diabetesforeningen.

Fremadrettet vil DrugStars også levere viden til patientforeningerne således, at patienternes accept af og forståelse for deres medicin vil kunne indgå i foreningernes politiske arbejde. 

”Vi ønsker, at patienternes stemme omkring medicin bliver hørt, og at den bliver en del af dialogen mellem myndighederne og medicinalindustrien. DrugStars leverer aggregeret og anonymiseret patient feedback på specifikke lægemidler, som vil være værdifuld viden i den lægemiddelpolitiske debat, hvor vi gerne styrker patientforeningerne igennem vores data”siger Claus Møldrup. 

DrugStars er i skrivende stund i samarbejde med følgende danske patientforeninger;

AHC-Foreningen

ALD Life

Alfa-1

Alzheimerforeningen

Astma-Allergi Danmark

Atopisk Eksem Forening

Colitis-Crohn Foreningen

Cystisk Fibrose Foreningen

Danmarks Patientforening for Hovedpineramte

Dansk Forening for Tuberøs Sclerose

Danske Døves Landsforbund

Danske Hospitalsklovne

Decibel

DFOI

Diabetesforeningen

Dystoniforeningen

Ehlers-Danlos Foreningen

Endometriose Foreningen

Epilepsiforeningen

Epilepsihjørnet

FAIM: Foreningen for Autoimmune Sygdomme

Gigtforeningen

Hjernebarnet

Hjernesagen

Hjerneskadeforeningen

Høreforeningen

Kontinensforeningen

Kræftforeningen Tidslerne

Landsforeningen for Marfan Syndrom

LyLe

Marfanforeningen

NF Danmark

NKF

Nyreforeningen

Organdonation - Ja Tak

Osteoporoseforeningen

Parkinsonforeningen

Patientforeningen Lungekræft

Polioforeningen

Psoriasisforeningen

SMILfonden

Trigeminus Foreningen

Ulykkespatientforeningen

 

Programmet for konferencen – alle patientforeninger er velkommen også dem som ikke modtager donationer fra DrugStars endnu. 

https://www.eventbrite.com/e/nordisk-patientforenings-konference-2019-drugstars-donations-uddeling-tickets-60321248478

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Drugstars

Drugstars
Drugstars
Emdrupvej 28a
2100 Copenhagen

https://www.drugstars.com/

DrugStars er stiftet i 2016 af tidligere professor på KU Claus Møldrup og beskæftiger idag 12 personer. DrugStars har samarbejde med 75 patientforeninger i 8 lande, og har 8 farmaceutiske virksomheder som kunder. DrugStars betegnes som en Impact Startup og var således i finalen om Entreprenure of the year 2018 i kategorien Social Impact. 

Kontakt Claus Møldrup på cm@drugstars.com / +45 26285636

 

Følg pressemeddelelser fra Drugstars

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Drugstars

Danske patienter føler sig ignoreret af medicinalindustrien – det skal ny global ”Trustpilot” for medicin ændre på.4.9.2020 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Hovedparten af danske patienter føler ikke, at medicinalindustrien lytter til dem omkring deres medicin, det viser en ny undersøgelse med 2.324 patienter udgivet af DrugsDisclosed.com, en internetside, der i dag lanceres globalt med mere end 55 millioner datapunkter omkring patienters oplevelser med deres medicin. Formålet med tjenesten er at sikre, at patienternes stemme omkring deres medicin bliver indsamlet og hørt af medicinalindustrien og myndighederne, så forhold omkring nuværende og fremtidig medicin kan forbedres til gavn for patienterne såvel som sundhedsøkonomien.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum