Haderslev Kommune

Droner sendes på jagt efter rynket rose

Del

Droneflyvning skal give et overblik over omfanget af den invasive plante rynket rose i Haderslev Kommune.

På dronejagt efter rynket rose

I efteråret 2016 gennemfører Haderslev Kommune en overflyvning af Lillebæltskysten med drone. Formålet med overflyvningen er at danne et overblik over, hvor der forekommer rynket rose og især overblik over, hvor den er en trussel mod værdifuld natur.

Rynket rose er en invasiv plante, som under de rette omstændigheder kan sprede sig voldsomt og fortrænge de planter, der oprindeligt hører til langs de åbne danske strand- og kyststrækninger.

Efter kortlægningen vurderer Haderslev Kommune, om der er steder, hvor planten skal bekæmpes.

Første flyvning med dronen fandt sted tirsdag den 20. september. Det er konsulentfirmaet Orbicon, der foretager overflyvningen.

Baggrund for indsatsen

Lillebæltområdet er et internationalt naturbeskyttelsesområde (Natura 2000-område). Som opfølgning på statens Natura 2000-planer skal Haderslev Kommune lave en handleplan, som på et overordnet niveau beskriver, hvad kommunen vil gøre for at bevare og eventuelt forbedre den udpegede natur. Haderslev Kommunes første skridt er derfor at lave en registrering af problemet ved en droneoverflyvning.

Kontakter

Helle Hartmann, natursagsbehandler,
telefon 74 34 21 52

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum