Guldborgsund KommuneGuldborgsund Kommune

Drømmer du om at tegne tegneserier?

Del

Lær at lave tegneserier af selveste Lars Kramhøft og Tom Kristensen, som blandt andet står bag tegneserien "PORTAL"

Lars Kramhøft kan ikke helt huske, hvornår han fik interessen for tegneserier. Kun at den nærmest har været der altid, og at det var den naturligste del i verden, at han allerede som barn tegnede sine egne.

”Selv begyndte jeg at tegne og skrive tegneserier så længe tilbage, at jeg faktisk ikke kan huske det – jeg kan bare huske, at Rasmus Klump og Tintin gik rent ind hos mig og at det var helt naturligt for mig at begynde at lave mine egne tegneserier også”, fortæller illustratoren og tegneserieskaberen.

Tegneserier er da også blevet hans levevej. Sammen med Tom Kristensen har det prisvindende makkerpar udgivet en række tegneserier for både børn og voksne, heriblandt ”PORTAL”, ”X Fra Det Ydre Rum” og ”Fandenivoldsk”.

Mandag den 19. oktober kl. 15.30 kommer makkerparret forbi Salen på Hovedbiblioteket i Nykøbing F., hvor de blandt andet fortæller om deres samarbejde, men vigtigst af alt viser børn og unge, hvordan de kan komme i gang med at skabe deres egne tegneserier. Drømmer du selv om at skabe tegneserier eller kender du nogen, der gør, er det nu, du skal slå til. I løbet af de to timer besøget varer, giver makkerparret masser af gode råd og praktiske øvelser til, hvordan du kommer i gang med genren, der ifølge Lars Kramhøft bare kan noget helt specielt:

”Det, jeg elsker ved tegneserier, er, at alt er muligt med et minimum af materialer. Alle kan få fat i en blyant og et stykke papir - og derfra er der ikke nogen, der kan stoppe dig! Fordi man både kan bruge tekst og billeder til at fortælle med, kan tegneseriemediet noget andet end f.eks. film og bøger; noget som er helt unikt og som gør mediet perfekt til en personlig stil og et personligt udtryk”, fortæller Lars Kramhøft. 

Hyggelig og uhøjtidelig undervisning
”Tegneserier skal være sjove og spændende, og derfor skal det selvfølgelig også være sjovt og spændende at arbejde med dem. Tom og jeg er begge professionelle tegneserieskabere, men underviser på en hyggelig og uhøjtidelig måde. Vi bruger masser af eksempler fra vores eget arbejde, så man kan faktisk lære nogle af vores bedste teknikker fra tegneserier, vi har fået udgivet”, fortæller han og håber, at rigtig mange vil benytte muligheden for at komme i gang med tegneserierne.

Til workshoppen, som henvender sig til børn og unge, får deltagerne en introduktion til grundlæggende historiefortælling i tegneserieform samt redskaber og metoder til at fordybe sig i både under og efter workshoppen. I løbet af de to timer vil der desuden være tid til at arbejde med egne historier – og bare rolig, du behøver ikke have en historie på forhånd eller være verdensmester i at tegne for at være med. Lars Kramhøft og Tom Kristensen slutter workshoppen af med fælles gennemgang og feedback.

Det er gratis at deltage og grundet Corona skal alle have billet. Du kan booke din billet på guldbib.dk.

Kontakter

Assisterende leder, Sonja Christina Rasmussen, telefon 2518 0691
Kommunikationskonsulent, Mette Rygaard Poulsen, telefon 5473 1623

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Frivilligt socialt arbejde i Guldborgsund får over én million kroner i støtte til nye aktiviteter19.1.2021 06:30:00 CETPressemeddelelse

Coronapandemien har det seneste år har lagt låg på mange aktiviteter fra frivilligområdet, og derfor har nogle foreninger ubrugte midler til rådighed. Alligevel har Guldborgsund Kommune valgt at støtte alle de ansøgere, der lever op til kriterierne for støtte efter de såkaldte §18 og 79-midler. Når samfundet lukker op igen, er behovet for de frivilliges indsats kun blevet større, lyder det fra den politiske bevillingsgruppe.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum