ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

Drømme-ræs for hjemmebanefavorit skipper Nicolai Sehested

Del

Om mindre end 24 timer går starten til sejlsportens kongeliga, SailGP, i Aarhus ved ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix. I følge skipper på den danske båd, Nicolai Sehested, er otte F50 katamaraner på startlinjen på hjemmebane et rent drømme-ræs.

SailGPs fjerde Grand Prix er lige om hjørnet. Den 20.-21. august vil nogle af de absolut bedste sejlere dyste mod hinanden i nogle af verdens vildeste både – Det hele sker på vandet i Aarhus Bugt, der for første gang nogensinde danner rammen for SailGP på dansk grund.

Allerede nu har Aarhus vist sig at være den perfekte lokation for den globale sejlsportsliga, da Ben Ainslies britiske SailGP-hold smadrede F50´erens fartrekord med en hæsblæsende topfart på 98.3 km/t under ugens træningssejladser. 

“Den er en drøm at skulle sejle foran vores danske fans på hjemmebane. Vi kan slet ikke vente med at komme i gang,” siger skipperen på det danske SailGP hold, der har ROCKWOOL som hovedsponsor.

“Aarhus er fantastisk, når det gælder kapsejlads i verdensklasse og vi kommer helt sikkert til at se nogle episke dueller på vandet i weekenden. Jeg synes, at briternes nye fartrekord er et klart bevis på, at Aarhusbugten har stort potentiale for at give tilskuerne både drama og action på vandet.”

Det stærkeste felt 

De bedste af de bedste er tilbage i det, mange kalder verdens mest intense kapsejlads. Alle hold er tændte og klar nu, hvor hele sæson 2s stærke felt igen er samlet med Ben Ainslie (skipper, på det britiske SailGP hold) Kiwi duoen Peter Burling (skipper) og Blair Tuke (wing trimmer), Spaniens Florian Trittel (wing trimmer), Joan Cardona (grinder) og Jordi Xammar (reserve skipper), samt Japan’s Leo Takahashi (flight controller). 

Det danske holds Anne-Marie Rindom er også tilbage i båden efter hendes guldtriumf  i Tokyo, og Sehested forklarer, at laser radial-sejleren er hans og holdets ‘hemmelige våben´.

“Anne-Marie har sejlet Aarhusbugten tynd hver eneste dag gennem de sidste 5 år, så hun er nok den mest erfarne i hele SailGP, når det gælder det her farvand. Hun har virkeligt givet os nogle værdifulde input, og hendes viden er med til at gøre os både hurtigere og dygtigere derude,” siger Sehested.

Presset stiger

Det danske hold, der sluttede sig til SailGP i slutningen af 2019, har nu gennemført fire Grand Prixer, og de seneste præstationer tyder på, at holdet gradvist lukker hullet op til de mere erfarne hold i ligaen.

"Vi er virkelig glade for vores ret store fremskridt, og i hvert Grand Prix gør vi det bedre end det forrige. Om vi føler et pres her på hjemmebane? Selvfølgelig vil vi gerne gøre det godt foran de danske fans og naturligvis vores sponsor ROCKWOOL, som har gjort alt dette muligt.”

Han tilføjer: "Vi ved, at der vil komme mange mennesker for at heppe på os, og vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan, for at give dem noget at juble over.”

Endnu ingen favoritter 

Tilskuerne kan vente sig en weekend fuld af drama og intens kapsejlads på vandet i Aarhus Bugt i weekenden - ikke kun fra hjemmebanefavoritterne. Da de otte skippere blev spurgt på pressemødet, hvem deres største konkurrenter er - var alle på tværs af holdene enige om, at det var umuligt at pege på en enkelt favorit.

Erfaringen for alle holdene siden starten af sæson 2 har hævet barren over hele linjen, og alle otte hold går fuldt ud efter en plads i det sidste løb. Den vanskelige vind langs byens kyster ved Aarhus Bugt betyder samtidig, at alle otte hold kan forvente noget af en opgave ved ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix.

100 procent drevet af naturen

For den adrenalin-pumpede sejlsportsliga er besøgene i ikoniske byer ikke begrænset til høje hastigheder, banebrydende teknologi og atleter i verdensklasse. Ligaen kæmper også for at forstærke den positive påvirkning, sport har i lokalsamfundet gennem programmet Race for the Future, og her har ​​værtsbyernes rolle i overgangen til bæredygtige og grønne samfund også en væsentlig betydning.

ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i Aarhus er SailGP’s første begivenhed, der kører 100 procent på grøn strøm på tværs af alle operationer på land, hvilket er et af ligaens allervigtigste mål.

”Som danskere er vi stolte over, at det bliver anerkendt, at vi gør tingene på en bæredygtig og innovativ måde. Det ligger i vores DNA. Forhåbentlig er dette en erfaring, SailGP kan tage med sig rundt i verden og give videre til andre steder. Danmark er et lille land, så vi forstår om nogen, at man får de bedste resultater, når man arbejder sammen med andre. Det er også, sådan vi arbejder som hold og sammen med ROCKWOOL,” slutter Sehested.

Følg det hele live

ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix sendes på TV 2 klokken 14.00 fredag 20. august og 12.15 lørdag 21. august. Fans udenfor Danmark kan finde udsendelsen på SailGP.com/watch.

Et begrænset antal billetter er stadig tilgængelige på Ticketmaster.

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen
ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | CopenhagenOM ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i Aarhus

Aarhus er vært for den fjerde event i det SailGPs anden sæson. Grand Prix-arrangementet markerer ligaens første besøg i Skandinavien plus den første mulighed for styrmand Nicolai Sehested og Danmarks SailGP-hold præsenteret af ROCKWOOL for at sejle i danske farvande efter indvielsen af holdet i slutningen af 2019. Sejladserne finder sted ved Aarhus Ø, byens nye pulserende havnekvarter med sejlads i den omkringliggende bugt.

OM SAILGP

SailGP er kapsejlads på en helt ny måde. SailGP er et årligt, globalt sportsmesterskab med højteknologiske F50 katamaraner og ærefrygtindgydende præstationer fra atleter i verdensklasse. De tilskuervenlige, kystnære Grand Prix’er sejles i nogle af verdens mest ikoniske havne, hvor rivaliserende landshold kæmper mod hinanden og med naturens kræfter i identiske avancerede F50-katamaraner, der er konstrueret til intens kapsejlads med hastigheder, der når op på mere end 50 knob (næsten 100 km/t). Hele sæsonen kulminerer med et $1 million vinder-tager-alt matchrace. SailGP blev grundlagt i 2018 og har hovedkontor i London og New York.
Læs mere på SailGP.com.

Følg pressemeddelelser fra ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum