Danske Vandværker

Drikkevand og havearbejde er en god cocktail

Del

Drop sprøjtegiften og brug hakkejernet i haven. På den måde passer du både på vores fælles grundvand og gør samtidig din krop en stor tjeneste.

Colourbox: Havearbejde uden sprøjtegift er godt for grundvandet.
Colourbox: Havearbejde uden sprøjtegift er godt for grundvandet.

Når vi i Danmark drejer på vandhanen, så kommer der frisk og dejligt vand ud. Og sådan skal det gerne blive ved med at være, men mange mennesker tænker ikke ret meget over, at vi bor lige oven på det grundvand, vi skal drikke. Tal fra Miljøstyrelsen viser, at sprøjtegift er en del af hverdagen for hver anden danske haveejer, og vandværkerne finder ofte pesticidrester under byområder. Det er fordi, sprøjtegift under befæstede arealer, som for eksempel asfalt og fliser, ikke kan nedbrydes. En anden grund er, at alt for mange haveejere ikke har styr på brug og dosering af plantegifte, når der skal sprøjtes.

”Miljøstyrelsens undersøgelse viser også, at mange faktisk har dårlig samvittighed over at sprøjte, og dér kan vi hjælpe. På vores hjemmeside www.danskevv.dk kan man hente en pixibog og faktaark fyldt med gode og enkle råd, som viser, hvordan man klarer sig uden brug af kemi i haven, siger Dorthe G. Rasmussen, som er pressemedarbejder i Danske Vandværker.

Slår to fluer med et smæk
Der er også en anden rigtig god grund til at lade sprøjtemidlerne stå, og det er, at du gør noget godt for din krop, når du griber til hakkejernet i stedet for kemien. Hos kiropraktorerne slår man fast, at havearbejdet rent faktisk er rigtig god motion.

”Din krop er bygget til at arbejde. Du kan selvfølgelig mærke ømhed og måske få lidt ondt efter arbejdet i haven, fordi bevægelserne er uvante, men det er helt naturligt. Det er videnskabeligt bevist, at det er de mange inaktive timer i sofaen, som vores krop ikke tåler, og den bedste måde at ødelægge kroppen på er ved ikke at bruge den. Så sving endelig hakkejernet, men med omtanke og tilpasset din fysiske form”, fastslår Christian Ankerstjerne, kommunikationschef i Dansk Kiropraktor Forening. På http://www.kiropraktorguide.dk/nyhedsbreve/tidligere-nyhedsbreve/havearbejde-er-god-motion finder du tips til, hvordan du kan udføre havearbejdet uden at skade din krop. 

Nøgleord

Kontakter

Dorthe G. Rasmussen, pressemedarbejder
Mobil 26 70 71 06

Billeder

Colourbox: Havearbejde uden sprøjtegift er godt for grundvandet.
Colourbox: Havearbejde uden sprøjtegift er godt for grundvandet.
Download
Colourbox: Brug ikke sprøjtegift i haven. Husk, at du bor oven på dit drikkevand.
Colourbox: Brug ikke sprøjtegift i haven. Husk, at du bor oven på dit drikkevand.
Download

Information om Danske Vandværker

Danske Vandværker
Danske Vandværker
Solrød Center 22 C
2680 Solrød Strand

56 14 42 42http://www.danskevv.dk

Danske Vandværker er brancheforening for landets vandværker. Medlemsskaren tæller også vandbranchens industri og leverandører. Danske Vandværker er den eneste brancheforening, som alene koncentrerer sig om forsyning af drikkevand.

Følg pressemeddelelser fra Danske Vandværker

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Vandværker

Danske Vandværker går med i ny tænketank25.4.2018 08:21pressemeddelelse

En række store og små medlems- og medarbejderejede selskaber og organisationer slår sig nu sammen for at stifte en tænketank, der skal styrke den demokratiske virksomhedsdrift i Danmark. Bag tænketanken står blandt andet store demokratiske virksomheder som COOP, Kooperationen, Arla, ENIIG, GF Forsikring og Danske Vandværker, men også mindre virksomheder som Logik & Co., Thorup Strand Kystfiskerlaug og Merkur andelskasse går med i den nye tænketank, som får navnet Demokratisk Erhverv.

Konference: Hvem skal eje din el, dit vand og din varme?19.3.2018 13:53pressemeddelelse

I Danmark kan de fleste af os tage lys, vand og varme i vores hjem som en givet ting. Og det kan vi fordi, vi har en helt enestående forsyningssektor, der giver os lave priser og høj forsyningssikkerhed. Kan det så egentlig ikke være lige meget, hvem der ejer vindmøllelauget, vandværket eller varmeværket? Middelgrundens Vindmøllelaug, Danske Vandværker, Dansk Fjernvarme og Kooperationen mener nej. Vi er helt overbeviste om, at ejerskab gør en stor forskel især for samfundskritiske ydelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum