WATERZ.dk

Dramatiske DM-runder på WATERZ Festivalen

Del

Bølgerne gik bogstaveligt talt højt på WATERZ FESTIVALEN – Nordens største vandsportfestival – i Hvide Sande, da man afviklede DM i Kitesurf samt Danish Surf Tours tredje stop i jagten på en Surf-Danmarksmester.

Foto : Brian Engblad/WATERZ
Foto : Brian Engblad/WATERZ

Vejret viste sig fra den friske side med vindstyrker på mellem 10 og 16 sekundmeter tilsat regnbyger først på dagen.

Og det gav surferne udfordringer.

- vi måtte afbryde konkurrencen fordi Vesterhavet oversvømmede dommerområdet, der måtte flyttes længere ind på stranden. Pludseligt forsvandt vinden, men jeg skal love for, at den kom tilbage for fuld skrald. Men vi nåede i havn med en perfekt afslutning på DM i Hvide Sande, siger Rasmus Salomon fra Kitesurfing Danmark, der stod bag DM i Kitesurf.

Hos mændene var det Lasse Sønnichsen, der løb med sejren foran Kristian Højlund Larsen og Jesper Fjord, mens Therese Taabbel løb med guldet hos kvinderne skarpt forfulgt af Emely Freja og med Asta Fink-Jensen på tredjepladsen.

- vi har haft perfekte rammer for DM og vi håber, at vi kan komme tilbage og afvikle DM i forbindelse med WATERZ Festivalen igen, siger Rasmus Salomon.

Drama i Danish Surf Tour

Mens det var vejret, der skabte det største drama hos kitesurferne, var der andre boller på suppen hos Danish Surf Tour, der afvikles af Dansk Surf & Rafting Forbund.

I den danske konkurrence om DM-titlen hos mændene vandt Christoffer Hartkopp (Lonely Rider) Mens Open foran Esben Raffray (Lonely Rider) og Christoffer Holler (NASA – Klitmøller). Storfavoritten Oliver Hartkopp nåede ikke finalerunden. Dermed bliver Mens Open først afgjort ved det sidste stop på Danish Surf Tour, der afvikles i Klitmøller den 27.-28. oktober.

Hos kvinderne vandt Anne Sofie Borregaard (NASA – Klitmøller) foran Paula Ahlers (NASA – Klitmøller) og Katinka Thrane Sørensen (Lonely Rider) . I Longboard cementerede Robert Storm Rasmussen ( NASA - Klitmøller førstepladsen for klubkammeraterne Mikkel Jensen og Sebastian Olander.

Hos Juniorerne gjorde Marius Aagesen (NASA i Klitmøller) rent bord, og bragt sig afgørende i front forud foran Sebastian Olander (NASA i Klitmøller)  og Rasmus Søegaard (HF Cold Hawaii)

- vejret har været til den gode side i forhold til at afvikle Danish Surf Tour på WATERZ, og deltagerne er i den grad blevet udfordret af vejret. Men det har været et fantastisk stop på touren, som vi gerne tager igen, siger Martin Bro der er leder af Danish Surf Tour i Dansk Surf & Rafting Forbund.

WATERZ klar til at lægge vand til mere DM

Hos WATERZ FESTIVALEN er man klar til at byde flere DM-afdelinger mv. velkomne.

- heller end gerne. Det er med at tilføre WATERZ endnu flere oplevelser for vores gæster, men er også med til at markedsføre WATERZ som Danmarks bedste vandsportsfestival overfor konkurrence-surferne, siger projektleder Katrine Frandsen.

Hun og de 100 frivillige på WATERZ Festivalen sover ikke på laurbærene. Allerede søndag aften tager de imod 120 deltagere fra flere end 20 nationer til VM i Windsurf Slalom, der slutter på fredag.

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt:
Rasmus Salomon, Kitesurfing Danmark, tlf. 2278 8033
Martin Bro, Dansk Surf & Rafting Forbund, tlf. 2067 3715
Christian Kjeldsen, Kommunikationschef WATERZ, tlf. 2621 1145

Billeder

Foto : Brian Engblad/WATERZ
Foto : Brian Engblad/WATERZ
Download
Foto : Brian Engblad/WATERZ
Foto : Brian Engblad/WATERZ
Download
Foto : Brian Engblad/WATERZ
Foto : Brian Engblad/WATERZ
Download
Foto : Brian Engblad/WATERZ
Foto : Brian Engblad/WATERZ
Download

Information om WATERZ.dk

WATERZ.dk
WATERZ.dk
Nørregade 2B
6960 Hvide Sande

2128 3108http://www.waterz.dk

WATERZ - NATURE’S PLAYGROUND

WATERZ er et udstillingsvindue til hele verden for den storslåede og unikke natur, som danner rammerne om Skandinaviens største vandsportsfestival - fyldt med aktiviteter og konkurrencer for alle. Hvide Sande er samlingspunktet for vandsportens bredde og verdenselite, som sammen giver publikum en ekstraordinær oplevelse. Programmet indeholder en lang række breddeevents samt et IFCA verdensmesterskab i windsurf slalom.

WATERZ samler vandsportsgrene som windsurf, kitesurf, surf, wakeboard, SUP samt kajak og viser besøgende de mange muligheder, som vandsporten tilbyder. Alle besøgende har endda mulighed for selv, at prøve kræfter med vandsporten.

Bredden er vigtig for WATERZ! Alle kan være med, uanset niveau kan man blive en del af et stort internationalt surf event. Her kan den nystartede vandsportsudøver stå side om side med verdens bedste indenfor sin disciplin.

Når der ikke afvikles konkurrencer på vandet, vil der være aktiviteter i form af workshops med professionelle, test af nyt udstyr, show som udføres af de professionelle, live musik, kulinariske oplevelser med fokus på lokale råvarer samt fester, hvor gamle venskaber mødes og nye venskaber opstår.

Følg pressemeddelelser fra WATERZ.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WATERZ.dk