WATERZ.dk

Drama til det sidste : surf-VM i Hvide Sande blev kæmpesucces

Del

Der blev dystet til sidste bølgetop, da VM i Windsurf Slalom sluttede fredag i Hvide Sande. Danske Sebastian Kornum fik en flot TREDJE plads - Kroat og Brite løb med guldet.

Sebastian Kornum - Foto : Brian Engblad/ilostawavein79.com
Sebastian Kornum - Foto : Brian Engblad/ilostawavein79.com

Hvide Sande har i de seneste otte dage stået i surfingens tegn, hvor 800 surfere har stillet til start i WATERZ Festivalen - Nordens største vandsportsfestival. Siden mandag har surfere fra 19 nationer dystet om guld ved VM i Windsurfing Slalom.

Hos mændene vandt kroaten Enrico Marotti, der har lagt stærkt i spidsen af konkurrencen siden konstant siden første runde i mandags. 

- jeg havde en god start først på ugen, og det forspring jeg skabte, var udslagsgivende for sejren. Jeg har surfet godt ugen igennem og forholdene har været gode. Godt nok med lidt regn, men med god vind, så jeg er utroligt godt tilfreds med resultatet, sagde Enrico Marotti efter sit sidste race.

Lige så suveræne har polakken Maciek Rutkowski været på andenpladsen og tyske Gunnar Asmussen på tredjepladsen - ugen igennem - og indtil sidste sejlads fredag.

Dansker hentede overraskende bronze på hjemmebane
Bedste dansker blev Sebastian Kornum (Skive/Klitmøller), der fik kæmpet sig til en bronze medalje ved sidste runde af dette års VM fredag eftermiddag. Han vippede tyske Gunnar Asmussen af pinden på tredjepladsen. Den unge surfer var godt tilfreds med hans top placering

- jamen det føles helt exceptionelt. Jeg starter dagen med at lægge nummer fem, og kan så komme forbi de to tyskere (Gunnar Asmussen og Nicolas Prien, red.), der lå henholdsvis nummer tre og fire. Pulsen er stadigvæk helt oppe og det føles rigtigt godt, sagde Sebastian Kornum, da han kom ind på stranden og fik slutresutatet.

Sebastian Kornum har været hele følelsesregistret igennem i ugen. Han har svinget imellem en fjerde- og femteplads, og endte som nummer tre.

- det har været måske den hårdeste konkurrence i mit liv, fordi der har været hård vind og lave temperaturer. Rent fysisk kom vi på prøve, og derfor er det en fed følelse at stå her og have vundet bronze, siger Sebastian Kornum.

Han får dog ikke mulighed for at fejre bronzemedaljen, da han allerede i morgen skal surfe sidste stop på Den Danske Windsurf Tour (DM) i Ringkøbing.

De øvrige danskere i feltet var : Danni Jakobsen (20), Anders Boje (24), Kasper Juul Larsen (29), Jonas Thyme (34), Emil Lund (36), Niklas Lillelund (38), Malthe Elholm Jensen (43), Johan Søe (45), Frederik poser (49), Viktor Schmidt (61), Jens Vester (63) og Noah Vinther Nielsen (65).

Britte vandt overlegende hos kvinderne
Hos kvinderne vandt britiske Jenna Gibson, der har været altdominerende hos kvinderne under hele VM´et. Hun har ganske enkelt sejlet fra alt og alle og vandt suverænt VM guld.

- jeg har aldrig været med til at sejle så mange runder som til dette VM. Elleve måtte vi igennem og det har været en rigtig sjov oplevelse. Jeg er glad for førstepladsen selvom jeg har være lidt sløj i løbet af ugen. Jeg glæder mig til at komme tilbage og konkurrere her igen, siger Jenna Gibson.

Ligeså stensikker som Jenna Gibson har været på førstepladsen, har tyrkiske Fulya Ünlü været det på andenpladsen og finske Marianne Rautelin været det på tredjepladsen.

Bedste dansker blev Anissa Mohrath fra Nivå på 11. pladsen.

- det har været en god oplevelse at være med til. Lige nu er jeg rigtigt træt. Vi har surfet mange runder, og jeg har ikke trænet op til konkurrencen, så lige nu er mine kræfter opbrugt. Jeg ville gerne have været i TOP 10, men en svær bane i går, gav mig udfodringer i lighed med andre deltagere, og set i det lys er jeg godt tilfreds med min placering, siger Anissa Mohrath. 

Ros til arrangørerne
Og der er store roser fra Forbundet IFCA, der står bag VM i Windsurf Slalom.

- det lokale setup har været fantstisk. Hele holdet har ydet en kæmpeindsats, og alt har fungeret absolut perfekt. Der er ikke været noget som helst at sætte en finger på. Vi er meget, meget tilfredse med måden WATERZ har løst opgaven på. Holdet på vandet har været proaktive, og næsten set problemer opstå, før de opstod og løst dem således, at konkurrencerne er blevet afviklet på en helt fantastisk måde, siger siger Bruno De Wannemaeker der er præsident for IFCA.

Han mener blandt andet, at danskernes indstilling er afgørende.

- danskerne smiler hele tiden. Jeg kan godt forstå, at I er et af verdens gladeste folkefærd. Det mærker man. Og så er I effektive. Hvis I lover, at noget bliver gjort, bliver det gjort. Sådan er det ikke i fx. Sydeuropa, siger Bruno De Wannemaeker.

Han og IFCA er klar til at komme tilbage til WATERZ, Hvide Sande igen, når lejligheden måtte byde sig - og det selvom Bruno De Wannemaeker i aften forlader formandsposten.

- jeg fylder 60 år og tiden er inde til at lade yngre kræfter tage over. Så i aften får international sejlsport sin første farvede præsident, når jeg med glæde overlader stafetten til Ruben Petriese fra Østrig, lyder det fra belgieren.

Han roser WATERZ, Hvide Sande og de lokale myndigheder og det lokale erhvervsliv.

- den udvikling Hvide Sande og hele området har gennemgået siden jeg kom første gang i 1980´erne, hvor vi taler en lille fiskerby og til en moderne by med fiskeri, turisme og surf i topklasse, er helt fantastisk og jeg forstår, at man vil fortsætte den udvikling fremover, hvilket glæder mig, slutter Bruno De Wannemaeker.

Arrangører klar til nyt VM
Katrine Frandsen er glad for de rosende ord.

- det tager vi til os, og skal samtidigt også takke Ringkøbing Skjern Kommune, der de sidste tre år og kommende tre år bakker op omkring udviklingen af WATERZ og de her VM-arrangementer ligesom alle de lokale sponsorers hjælp økonomisk som praktisk er grundlaget for, at det her overhovedet kan lade sig at gøre, slår Katrine Frandsen fast.

Hos arrangørerne af VM, WATERZ FESTIVALEN, hviler man ikke på laurbærerne.

- vi er allerede i gang med at se, hvilke VM-muligheder vi har til næste år. Det er gået helt perfekt i år med et vejr, der har artet sig med vind og 100 lokale frivillige, der har leveret en kæmpeindsats og skabt den kæmpe store succes, som VM har været. Så jo - vi er klar til en ny omgang VM til næste år, fortæller projektleder Katrine Frandsen.

WATERZ FESTIVALEN har været afviklet siden 2010 og de seneste 3 år med et VM-arrangement i forlængelse af festivalen, der hvert år finder sted i september.

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt:
Katrine Frandsen, projektleder WATERZ.dk, tlf. 2128 3108
Christian Kjeldsen, kommunikationschef WATERZ.dk, tlf. 2621 1145

Billeder

Sebastian Kornum - Foto : Brian Engblad/ilostawavein79.com
Sebastian Kornum - Foto : Brian Engblad/ilostawavein79.com
Download
Verdensmester Jenna Gibson. Foto : Brian Engblad/ilostawavein79.com
Verdensmester Jenna Gibson. Foto : Brian Engblad/ilostawavein79.com
Download
Verdensmester Jenna Gibson. Foto : Brian Engblad/ilostawavein79.com
Verdensmester Jenna Gibson. Foto : Brian Engblad/ilostawavein79.com
Download
Verdensmester Enrico Marotti. Foto : Brian Engblad/ilostawavein79.com
Verdensmester Enrico Marotti. Foto : Brian Engblad/ilostawavein79.com
Download
Verdensmester Enrico Marotti. Foto : Brian Engblad/ilostawavein79.com
Verdensmester Enrico Marotti. Foto : Brian Engblad/ilostawavein79.com
Download

Information om WATERZ.dk

WATERZ.dk
WATERZ.dk
Nørregade 2B
6960 Hvide Sande

2128 3108http://www.waterz.dk

WATERZ - NATURE’S PLAYGROUND

WATERZ er et udstillingsvindue til hele verden for den storslåede og unikke natur, som danner rammerne om Skandinaviens største vandsportsfestival - fyldt med aktiviteter og konkurrencer for alle. Hvide Sande er samlingspunktet for vandsportens bredde og verdenselite, som sammen giver publikum en ekstraordinær oplevelse. Programmet indeholder en lang række breddeevents samt et IFCA verdensmesterskab i windsurf slalom.

WATERZ samler vandsportsgrene som windsurf, kitesurf, surf, wakeboard, SUP samt kajak og viser besøgende de mange muligheder, som vandsporten tilbyder. Alle besøgende har endda mulighed for selv, at prøve kræfter med vandsporten.

Bredden er vigtig for WATERZ! Alle kan være med, uanset niveau kan man blive en del af et stort internationalt surf event. Her kan den nystartede vandsportsudøver stå side om side med verdens bedste indenfor sin disciplin.

Når der ikke afvikles konkurrencer på vandet, vil der være aktiviteter i form af workshops med professionelle, test af nyt udstyr, show som udføres af de professionelle, live musik, kulinariske oplevelser med fokus på lokale råvarer samt fester, hvor gamle venskaber mødes og nye venskaber opstår.

Følg pressemeddelelser fra WATERZ.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WATERZ.dk