Dansk Byggeri

Dragør har Danmarks længste ventetid på en byggetilladelse

Del

I Dragør, Albertslund og Hvidovre tager det i gennemsnit over 100 dage for kommunen at sagsbehandle en byggetilladelse, mens det i Vallensbæk kun tager fem dage at få grønt lys til at stikke spaden i jorden, viser en ny opgørelse. Papirarbejdet bør ikke tage mere end 14 dage, mener Dansk Byggeri Hovedstaden.

Hvis du vil bygge et parcelhus eller en ny kontorbygning i Dragør, Albertslund eller Hvidovre, så tager det i gennemsnit henholdsvis 141, 103 og 101 dage, inden kommunen har sagsbehandlet byggetilladelsen, og håndværkeren kan komme i gang med at støbe fundamentet og lægge de første mursten. Hvis du derimod skal bygge i Vallensbæk, så er papirarbejdet klaret på i gennemsnit fem dage.

Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri. Opgørelsen omhandler både erhvervsbyggeri og boligbyggeri.

- Mens Dragør er Danmarksmester i langsom sagsbehandling, så er Vallensbæk Danmarksmester i hurtig sagsbehandling. Det er fra den ene yderlighed til den anden. Der er for mange af kommunerne i hovedstadsområdet, som ikke er hurtige nok. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan Dragør, Albertslund og Hvidovre i gennemsnit kan bruge over 100 dage på at behandle en byggetilladelse, siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden, Mads Raaschou.

Ventetiden er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle de oplysninger, som de har brug for til sagsbehandlingen, så mangelfulde ansøgninger bør ikke være en undskyldning for en lang ventetid, mener Dansk Byggeri Hovedstaden.

- Alle skal sagsbehandle efter den samme lov, og selvom der er forskel på store og små byggerier, så bør kommunerne ikke have en længere ventetid end i gennemsnit 14 dage, siger Mads Raaschou.

Men i Hovedstadsområdet kan kun Vallensbæk Kommune sagsbehandle byggetilladelser på i gennemsnit 14 dage eller mindre. I Dragør er ventetiden 141 dage, I Albertslund 103 dage, i Hvidovre 101 dage, i Tårnby 76 dage, i Lyngby-Taarbæk 80 dage, på Frederiksberg 70 dage, i Herlev 63 dage, i Gentofte 65 dage, i Ishøj 55 dage, i Rødovre 50 dage, i København 49 dage, i Høje-Taastrup 48 dage, i Gladsaxe 47 dage, i Brøndby 45 dage, i Glostrup 36 dage og i Ballerup 27 dage.

- Der mangler boliger i hovedstadsområdet, virksomhederne har fuld damp på kedlerne, men kommunerne er åbenbart ikke kommet op i tempo, når det gælder byggetilladelser. Nu må de i arbejdstøjet og få gjort noget ved de alt for lange ventetider, siger Mads Raaschou, formand for Dansk Byggeri Hovedstaden.

Den gennemsnitlige ventetid på en byggetilladelse for kommunerne i hovedstadsområdet var i 2017 på 53 dage. I 2018 er ventetiden steget til i gennemsnit 63 dage.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Hovedstaden, Mads Raaschou, telefon 28 44 00 88
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Hovedstaden, Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum