Dansk Byggeri

Dominic, Piotr og Natalia elsker at arbejde på de østjyske byggepladser

Del

Flere og flere udenlandske medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen vælger at arbejde og bosætte sig i Østjylland. Det er stadig de østeuropæiske medarbejdere, der vil til Danmark, viser en ny analyse fra Dansk Byggeri.

På syv år er der kommet dobbelt så mange udenlandske medarbejdere på de østjyske byggepladser. Det er en udvikling, der glæder formand for Dansk Byggeri Østjylland Michael Ancher, for uden de udenlandske medarbejdere, ville de østjyske virksomheder være tvunget til at sige nej til endnu flere ordrer end i dag.

- Lige som i resten af landet kan vi mærke, at der mangler dygtige faglærte i bygge- og anlægsbranchen. Uden de udenlandske medarbejdere, ville vi blive tvunget til at sige nej til endnu flere opgaver og have udsigt til endnu større mangel på medarbejdere i fremtiden, siger han.

Analysen viser, at ni ud af ti udenlandske medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen kommer fra et vestligt land – og mens færre tyskere vælger at søge arbejde i Danmark, kommer der stadig mange medarbejdere fra de østeuropæiske lande til byggepladserne.

- Lønnen er steget i lande som Polen, Rumænien og Litauen, men de danske lønninger og arbejdsforhold er heldigvis stadig attraktive, siger Michael Ancher.

Flere bosætter sig i Østjylland
Mens halvdelen af de udenlandske medarbejdere bosatte sig i Østjylland i 2011, var tallet sidste år steget til to ud af tre medarbejdere.

- Det er dejligt at se, at flere har lyst til at bo og arbejde her i området. For når en udenlandsk medarbejder slår sig ned, bliver han eller hun ofte en mere stabil arbejdskraft. Og så tør man som arbejdsgiver at satse mere på dem, siger formand for Dansk Byggeri Østjylland Michael Ancher.

En undersøgelse lavet af Tænketanken KRAKA viser, at en udenlandsk medarbejder i byggeriet, der bosætter sig i Danmark, bidrager med 80.000 kroner i gennemsnit hvert år til den danske statskasse.

Tallene fra Dansk Byggeris analyse omfatter kommunerne Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs, Viborg og Aarhus.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Østjylland Michael Ancher, michael@e-anker.dk, 40 30 43 70
Journalist Caroline Schrøder, csc@danskbyggeri.dk, 29 74 94 44

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum