Varde Kommune

Dom i sag om 16 mio. kr.: Varde Kommune frifindes for refusionskrav

Del

Her til formiddag blev det afgjort ved Landsretten i Viborg, at Guldborgsund Kommune skal betale udgifterne for en hjemløs mand i perioden 2009 til 2017. Udgifterne er oprindeligt på cirka 16 millioner kroner, men er siden vokset betragteligt i form af procesrenter.

DOM

Landsretten i Viborg afsagde i dag dom i sagen om udgifterne for en hjemløs borger. Retten frifandt Varde Kommune for refusionskrav til Guldborgsund Kommune.

Langt hovedparten af de 16 mio. kr. er brugt til betaling for ophold på forskellige forsorgshjem. Varde Kommune mente ikke, at manden har været hjemmehørende i kommunen siden 2005, og det har Landsretten givet Varde Kommune medhold i.

Sagen er af principielle årsager startet i Landsretten, så en eventuel ankesag skal føres i Højesteret.

CITAT

Claus Fjeldgaard, direktør for Social og Sundhed i Varde Kommune (tlf.: 21 65 70 14):

”Vi konstaterer med tilfredshed, at Landsretten har valgt at frifinde os for refusionskravet. Vi står foran budgetplanlægning for de kommende fire år, og her er 16 millioner kroner ikke småpenge. Nu afventer vi lige den kommende periode for at se, om Guldborgsund Kommune har tænkt sig at anke sagen.”

Information om Varde Kommune

Varde Kommune
Varde Kommune
Bytoften 2
6800 Varde

7994 6800http://www.vardekommune.dk/

Om Varde Kommune:
- Det sydvestlige Jylland.
- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- Visionen ”Vi i Naturen”.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum