DN ærgrer sig over luftig skattereform uden konkret CO2-afgift

Foreningen havde håbet, at aftalen havde indeholdt en håndfast køreplan for en fuldt indfaset afgift på alle drivhusgasser i 2030, hvor afgiften følger klimarådets anbefaling på 1.500 kroner per ton CO2.
Aftalen leverer kun 0,5 mio. ton CO2-reduktion. Det er en meget høj pris pr. ton på over 10.000 kroner pr. ton. Til sammenligning koster et ton CO2 reduktion ved udtagning af klimaskadelig lavbundsjord under 128 kroner pr. ton.
Direktør, Lars Midtiby, siger:
- Jeg er ærgerlig over, at det ikke er lykkedes at lande en mere konkret og håndfast aftale. Man udskyder endnu en gang beslutningen om en CO2-afgift, som ellers er et af de vigtigste redskaber til at leve op til klimaloven og løftet om 70% CO2-reduktion i 2030.
- Som regeringens egen klimarådgiver har påvist, så bliver prisen for at nå 70% målsætningen dyrere desto længere vi venter. Så når regeringen bliver ved med at sparke bolden til hjørne og udskyde en konkret beslutning om en CO2-afgift, sender de i virkeligheden en langt større regning videre til os alle sammen. Det er trist for klimaet - og svært for virksomhederne at navigere og investere efter.
- Det er nogle meget dyre reduktioner vi ser her. Vejen frem er en konkret CO2-afgift og så bruge pengene de steder, hvor man kan få de store CO2-reduktioner.
Men selvom direktøren ærgrer sig over, at det ikke er lykkedes at lave en håndfast aftale om ambitiøs afgift på CO2, glæder han sig alligevel over, at det er lykkedes støttepartierne at rykke forhandlingerne i den rigtige retning.
- Jeg er selvfølgelig glad for at aftalen er blevet væsentlig bedre end regeringens udspil, og at partierne nu har givet håndslag på, at vi skal have en CO2-afgift. Men det afgørende er ikke kun at få en CO2-afgift, men at vi får en CO2-afgift på et niveau, så den reelt vil være en motor til at nå målet om 70% CO2-reduktion i 2030.
Kontakter
Emil NielsenPressechef
Tlf:31193246emil@dn.dkBilleder
Information om Danmarks Naturfredningsforening
Følg pressemeddelelser fra Danmarks Naturfredningsforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danmarks Naturfredningsforening
Danmarks Naturfredningsforening jubler over trawlfrie områder – men kritiserer suspendering af klimaafgift2.7.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fiskeri med bundslæbende redskaber er en af de store trusler mod havnaturen og havets biodiversitet. Derfor er der begejstring hos Danmarks største naturorganisation over, at et flertal i Folketinget nu vil gøre en stor del af de indre danske farvande fri for bundslæbende redskaber. Organisationen skoser dog beslutningen om at suspendere fiskeriets klimaafgift og udskyde ambitionen om at indføre et fuldt dokumenteret fiskeri til 2033.
DN, WWF og Sportsfiskere i hård kritik af fiskeriminister: Åbner igen for muslingeskrab i beskyttet natur27.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmarks Naturfredningsforening, WWF Verdensnaturfonden og Danmarks Sportsfiskerforbund retter skarp kritik mod regeringen og fiskeriminister Jacob Jensen for at forringe naturbeskyttelsen i Limfjorden. Ministeren åbner for muslingeskrab i beskyttet natur, selvom muslingeskrab er dokumenteret skadeligt for havbunden. Store dele af Limfjorden er hårdt ramt af blandt andet forurening fra landbrug, bundtrawl og muslingeskrab.
Nyt naturprojekt skal hjælpe ørreden i Damvad Å25.6.2025 14:05:03 CEST | Pressemeddelelse
Danmarks Naturfredningsforening Egedal og Egedal Kommune har slået sig sammen om et fælles projekt. Sammen med skoleelever vil de løfte biodiversiteten i Damvad Å – bl.a. med fokus på ørreden. Parterne har fået 60.000 kr. i støtte til formålet af VELUX FONDEN.
Sjaskvåd Sankthans: Giv det ubrugte sankthansbål til dyrene23.6.2025 16:45:21 CEST | Pressemeddelelse
Bliver årets sankthansbål aldrig tændt på grund af regn og blæst? Grenene fra bålet kan være guld værd for pindsvin, insekter og fuglene i haven, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening.
DN roser grønne partier for delaftale om kvælstofregulering19.6.2025 16:24:03 CEST | Pressemeddelelse
Ny delaftale med et øget miljøkrav til landbruget bringer treparten et skridt tættere på mål. Men store beslutninger udestår stadig.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum