
DN ærgrer sig over luftig skattereform uden konkret CO2-afgift
Der risikerer at gå dyrebar tid inden en CO2-afgift kan komme ud og virke og hjælpe med at nå målet om 70% CO2-reduktion i 2030. Samtidig bruger man et meget stort beløb øremærket en grøn kickstart på skattelettelser til erhvervslivet uden tydelig grønne modkrav. Sådan lyder vurderingen fra Danmarks Naturfredningsforening til aftalen om en grøn skattereform.

Foreningen havde håbet, at aftalen havde indeholdt en håndfast køreplan for en fuldt indfaset afgift på alle drivhusgasser i 2030, hvor afgiften følger klimarådets anbefaling på 1.500 kroner per ton CO2.
Aftalen leverer kun 0,5 mio. ton CO2-reduktion. Det er en meget høj pris pr. ton på over 10.000 kroner pr. ton. Til sammenligning koster et ton CO2 reduktion ved udtagning af klimaskadelig lavbundsjord under 128 kroner pr. ton.
Direktør, Lars Midtiby, siger:
- Jeg er ærgerlig over, at det ikke er lykkedes at lande en mere konkret og håndfast aftale. Man udskyder endnu en gang beslutningen om en CO2-afgift, som ellers er et af de vigtigste redskaber til at leve op til klimaloven og løftet om 70% CO2-reduktion i 2030.
- Som regeringens egen klimarådgiver har påvist, så bliver prisen for at nå 70% målsætningen dyrere desto længere vi venter. Så når regeringen bliver ved med at sparke bolden til hjørne og udskyde en konkret beslutning om en CO2-afgift, sender de i virkeligheden en langt større regning videre til os alle sammen. Det er trist for klimaet - og svært for virksomhederne at navigere og investere efter.
- Det er nogle meget dyre reduktioner vi ser her. Vejen frem er en konkret CO2-afgift og så bruge pengene de steder, hvor man kan få de store CO2-reduktioner.
Men selvom direktøren ærgrer sig over, at det ikke er lykkedes at lave en håndfast aftale om ambitiøs afgift på CO2, glæder han sig alligevel over, at det er lykkedes støttepartierne at rykke forhandlingerne i den rigtige retning.
- Jeg er selvfølgelig glad for at aftalen er blevet væsentlig bedre end regeringens udspil, og at partierne nu har givet håndslag på, at vi skal have en CO2-afgift. Men det afgørende er ikke kun at få en CO2-afgift, men at vi får en CO2-afgift på et niveau, så den reelt vil være en motor til at nå målet om 70% CO2-reduktion i 2030.
Kontakter
Emil NielsenPressechef
Tlf:31193246emil@dn.dkBilleder
Information om Danmarks Naturfredningsforening
Følg pressemeddelelser fra Danmarks Naturfredningsforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danmarks Naturfredningsforening
DN: Ny rapport viser igen forurening af grundvandet13.1.2021 09:28:41 CET | Pressemeddelelse
Præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding kræver nu, at Lea Wermelin forbyder de azoler, der bruges som svampemidler i korn og raps i Danmark. De er mistænkt for både at være hormonforstyrrende og skabe resistens hos mennesker over for behandling af svampeinfektioner.
Fuglekugler med plastnet kan være en dødsfælde for dyr22.12.2020 12:37:35 CET | Pressemeddelelse
Når du køber mad til de overvintrende fugle, så vælg fuglekugler uden plastnet eller lav dine egne i julen. Det er både klimavenligt og godt for naturen.
DN Syddjurs: Bjergtagende landskab beskyttet for altid16.12.2020 11:42:48 CET | Pressemeddelelse
FREDNING: Mange års ventetid er forbi. Det smukke landskab mellem Rodskov og Eskerod ved Kalø Vig er blevet endeligt fredet. Det har Miljø- og Fødevareklagenævnet nu afgjort. Danmarks Naturfredningsforening Syddjurs glæder sig over, at naturen nu er beskyttet for bestandig.
Et af istidens mest markante landskaber fredes14.12.2020 18:04:32 CET | Pressemeddelelse
FREDNING: Dalene ved Resenbro i Silkeborg er blevet fredet. Det har Miljø- og Fødevareklagenævnet netop afgjort.
Danskernes støtte til naturen er tredoblet i julen11.12.2020 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Danmarks Naturfredningsforening har aldrig oplevet en større interesse for at støtte naturens sag i julen. Salget af medlemskaber af den grønne NGO er tredoblet i julen, og det samme er mængden af midler, der er indsamlet til fordel for truede dyrearter.
Kommune vil redde odderne fra trafikdrab: Det kan kun gå for langsomt11.12.2020 05:30:00 CET | Pressemeddelelse
De danske oddere trives godt i Jylland, og er ved at etablere en god bestand på Fyn. Men på Sjælland står det helt anderledes til. Her er der så få oddere, at enkelt trafikdrab kan true bestanden. Rigtig mange oddere dør årligt i trafikken, hvor deres vandløb krydses af en landevejsbro. I Kalundborg vil kommunen komme problemet til livs.