DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

DMI’s grønlandske Facebook-side er i luften

Del

Som en helt ny service kommer vejrudsigten nu på grønlandsk. DMI har netop lanceret en Facebook-side med fokus på Grønland, hvor der dagligt leveres opdateringer om vejr-, klima-, hav- og isforhold i Nordatlanten.

Foto: Toke Brødsgaard.
Foto: Toke Brødsgaard.

En stor del af den grønlandske befolkning har tradition for at bruge Facebook. Derfor har DMI oprettet en Facebook-side, som imødekommer den del af den grønlandske befolkning, der primært får sine nyheder gennem Facebook. De kan nu dagligt få relevant viden fra DMI på både grønlandsk og dansk.

Direktør Marianne Thyrring udtaler:

”DMI arbejder hver dag for, at rigsfællesskabets borgere kan få glæde af vores mange tjenester. Vi har rigtig megen vigtig viden om vejr- og klimaforhold at dele med den grønlandske befolkning – lige fra dagligdags vejrudsigter til når vejret raser og bliver farligt. Det får vi nu endnu bedre mulighed for med vores nye Facebook-side på grønlandsk, og vi glæder os til at komme i gang.”

DMI’s grønlandske Facebook-side vil dagligt dele vejrudsigter for Grønland og have fokus på Piteraq-varsling. Senere på året følger varsling for andre vejrtyper. Endvidere vil nyheder fra DMI med en grønlandsk snitflade deles på siden. Det kan være vejrrelaterede nyheder, nyheder om den aktuelle is-situation fra istjenesten eller nyheder om klimaforandringer fra det Nationale Center for Klimaforskning (NCKF). Alt indhold deles på både dansk og grønlandsk.

Vi vil bestræbe os på at besvare vejrrelaterede spørgsmål på Facebook-siden. Borgere, der har andre spørgsmål til DMI, stilles dog bedst gennem vores kundeservice.

Find DMI’s nye Facebook-side målrettet Grønland her:

https://www.facebook.com/DMI.KalaallitNunaat/

Kontakter

Billeder

Foto: Toke Brødsgaard.
Foto: Toke Brødsgaard.
Download

Information om DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
Lyngbyvej 100
1610 København Ø

http://www.dmi.dk

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) blev etableret i 1872, og det er i dag en institution under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

DMI varetager den meteorologiske betjening af samfundet inden for Rigsfællesskabet Danmark, Færøerne og Grønland med omliggende farvande og luftrum.

Den meteorologiske betjening omfatter prognose- og varslingstjeneste samt kontinuerlig overvågning af vejr, klima og dertil relaterede miljømæssige forhold i atmosfæren, på landjorden og i havet.

Følg pressemeddelelser fra DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

Stærk profil bliver videnskabelig leder af Danmarks Nationale Center for Klimaforskning26.2.2021 09:58:40 CET | Pressemeddelelse

Oversvømmelser, skybrud, hedebølger… fremtidens klima bliver mere ekstremt. Den anerkendte professor Eigil Kaas, skal nu stå i spidsen for at gøre os klogere på vores klima, når han den 1. marts 2021 tiltræder som ny videnskabelig leder af Nationalt Center for Klimaforskning hos DMI. For klimaforskning er en grundsten, når vi skal finde løsninger til, hvordan vi tilpasser os fremtidens klima med hyppigere voldsomme vejrhændelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum