DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

DMI vinker farvel til ”femdøgneren”

Del

Gennem de sidste små 20 år har ”femdøgneren” - det landsdækkende femdøgnsskema - været en fast del af DMI’s vejrudsigter. Nu erstattes den af en endnu mere nøjagtig lokal forankret vejrudsigt, når DMI’s nye hjemmeside den 4. februar tager over med et hav af forbedringer og et nyt design.

En af Danmarks mest besøgte hjemmesider har undergået en gennemgribende opgradering. DMI’s nye hjemmeside gør det nemmere for borgerne at få de vigtigste vejrinformationer, da den kan tilpasses den enkelte bruger. Den landsdækkende femdøgnsudsigt erstattes blandt andet med en ny lokal udgave, som kan tilpasses den enkelte bruger.

Farvel til femdøgneren

Den landsdækkende femdøgnsudsigt har eksisteret siden første klik på dmi.dk i sidste halvdel af 1990’erne og har været et fast punkt i formidlingen af vejrudsigter både på skrift og på TV. Men i takt med vejrmodellernes stigende nøjagtighed og brugernes behov for viden om lokale vejrforhold har DMI nu valgt at erstatte skemaet med den landsdækkede femdøgnsudsigt, med et forbedret lokalt forankret overblik over vejrudviklingen for de næste 48 timer. Der vil selvfølgelig stadigvæk være mulighed for at se de næste mange dage frem i tiden på skrift på hjemmesiden , men selve femdøgnsskemaet tager nu udgangspunkt i hvor man befinder sig.

”Vejret er jo næsten aldrig ens i hele Danmark på samme tid. Bare fordi den står på slagregn i Helsingør, kan solen sagtens skinne i Herning eller omvendt. Borgerne efterspørger vejrprodukter, som rummer de relevante og mest nøjagtige vejrinformationer, der hvor de færdes. Designet har derfor fået en grundig overhaling, og det er blevet mere brugervenligt med mulighed for at tilpasse hjemmesiden, så man får viden om vejret, de steder man har brug for det,” fortæller direktør for Danmarks Meteorologiske Institut Marianne Thyrring.

Skræddersyet brugeroplevelse

Med den nye version af hjemmesiden bliver det muligt at tilpasse brugerfladen til den enkelte borger, så uanset om man bor i København eller i Klitmøller, hjælper den nye hjemmeside med at træffe vejrrelaterede beslutninger der, hvor man færdes i hverdagen.

”DMI er til for borgerne, vi skal klæde folk på til fremtidens vejr – kommer det til at regne på cykelturen eller er vinden rigtig til en tur på bølgerne? Og så skal vi selvfølgelig være på pletten, når vejret viser tænder. På den nye hjemmeside får borgerne populært sagt mulighed for at skræddersy brugerfladen til dem selv. Der ud over træder nye tiltag i kraft som fx hvordan regn, slud eller sne bevæger sig frem i tiden,” forklarer Marianne Thyrring.

Radarbillederne er opgraderet med en fremskrivningsfunktion, så man kan se hvordan regn og byger bevæger sig 1½ time ud i tiden. Desuden er vejrkort samt radar- og satellitfilm blevet zoombare og radarbillederne bliver nu opdateret hvert femte minut. Og hører man til dem, som elsker at fordybe sig i vejret, så er DMI’s vejrarkiv naturligvis stadig spækket med alskens viden om vejr.

 

Kontakter

Billeder

Information om DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
Lyngbyvej 100
1610 København Ø

http://www.dmi.dk

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) blev etableret i 1872, og det er i dag en institution under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

DMI varetager den meteorologiske betjening af samfundet inden for Rigsfællesskabet Danmark, Færøerne og Grønland med omliggende farvande og luftrum.

Den meteorologiske betjening omfatter prognose- og varslingstjeneste samt kontinuerlig overvågning af vejr, klima og dertil relaterede miljømæssige forhold i atmosfæren, på landjorden og i havet.

Følg pressemeddelelser fra DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum