LandboUngdom

DM-vinderen i kategorien Vendeplov Senior kvalificerer sig til VM

Del

Jesper Madsen fra Odder turde ikke regne med førstepladsen, men havde en god fornemmelse da pointene tikkende ind under DM i pløjning den 30. november.

Det var LandboUngdoms Region Aalborg, der stod for DM i pløjning 2021, hvor ca. 1400 mennesker var mødt op for at se de 29 pløjere give hinanden kamp til stregen ved markerne omkring Rokkedahl Landbrug i Nibe.

Og en særlig spænding var da også til stede i kategorien Vendeplov Senior, hvor Jesper Madsen og Søren Korsgaard gav alt, hvad den kunne trække.

Med ét point til forskel, lå det nemlig nervepirrende tæt mellem Jesper Madsen og rivalen, Søren Korsgaard, som ofte tager førstepladsen.

”Søren og jeg plejer ofte at ligge tæt, hvor Søren så tager titlen, så det var da dejligt at kunne vinde i år,” siger Jesper Madsen

Det er anden gang Jesper Madsen vinder førstepladsen til DM, og måske havde jorden en særlig betydning. Jesper Madsen er egentlig vant til at køre i fed jord, men begge gange har han vundet en førsteplads, når plovene skal i sandet jord. Og overraskelsen var da også til stede, da pointene meldte en førsteplads.

”Jeg synes egentlig ikke selv det var noget særligt, da jeg kørte, men da pointene begyndte at tikke ind, kunne jeg da godt se at det var tæt,” fortæller Jesper Madsen.

”Pløjning er jo en hobby, men der er også konkurrence, så man håber selvfølgelig på at vinde. Jeg havde slet ikke regnet med at vinde, og blev da også noget chokeret, så det skal lige bundfælde sig,” uddyber Jesper Madsen.

Med 131 point kvalificerer Jesper Madsen sig også til VM 2022, som afholdes i Rusland.

Her vinderne af alle kategorier til DM i Nibe

Standardplov Junior

 1. Magnus Jensby Krejberg, Nykøbing Mors.
 2. Jacob Neimann, Hobro.

Standardplov Senior

 1. Martin Lindberg Velling, Hobro.
 2. Flemming Thorsager, Give.
 3. Palle Lind Christensen, Hjørring.

Vendeplov Junior

 1. Anders Andersen, Kjellerup.
 2. Joachim Nørgaard Tang Mouritsen, Frøslev.
 3. Mille Nordquist Hansen, Kjellerup.

Vendeplov Senior

 1. Jesper Madsen, Odder.
 2. Søren Korsgaard, Holstebro.

Landbrugsklassen

 1. Nis Geertsen, Hanstholm.
 2. Kasper Holmbo Bak, Vils.
 3. Martin T. Jensen, Kjellerup.

 Fakta:

Konkurrencepløjning foregår både i stubjord og grønjord. I hver kategori bliver pløjerne vurderet på 12 forskellige parametre på en skala fra 1-10. Pløjeren med den højeste samlede score vinder. Det er blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning, der bliver vurderet.

Kontakter

Jacob Neimann
Formand for styregruppen for DM i pløjning 2021 og næstformand i Landspløjeudvalget
42182305

Maria Jakobsen
Kommunikationskonsulent
22912041
mjak@seges.dk

Billeder

Links

Information om LandboUngdom

LandboUngdom
LandboUngdom
Agro Food Park 15, Skejby
8200 Aarhus N

+45 78 78 01 29https://landboungdom.dk

LandboUngdom er en ungdomsorganisation med 47 lokalforeninger og cirka 3.500 medlemmer. Vi er mødested for unge på landet og unge med interesse for livet på landet. LandboUngdom arbejder for at skabe aktivitet for de unge på landet, så det at bo på landet bliver mere spændende.

Følg pressemeddelelser fra LandboUngdom

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LandboUngdom

Blog fra LandboUngdoms Politiske Udvalg: Dine økonomiske valg påvirker vores verden10.2.2022 00:00:00 CET | Pressemeddelelse

Bæredygtighed, klima, grøn omstilling mm. er bare nogle af de ord som efterhånden har sat sig fast i vores hverdag. Uanset om du arbejder som bankrådgiver, sygeplejerske eller landmand og om du bor i byen eller på landet, spiller ordene en rolle i din hverdag. Politikkere, medier og virksomheder gør os opmærksomme på klimaforandringerne i hele verden, og selvom vi alle er enige om at vi gerne vil se en positiv fremtid i møde, er det for mange af os svært at forholde sig til om regeringens og EU´s beslutninger ift. klima er de rigtige, fordi beslutningerne omhandler områder, som ligger langt fra vores hverdag, eller som vi ikke har nok fagligt kendskab til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum