Aabenraa Kommune

DM-vindere blev hyldet på rådhuset

Del

DM i Skills er det årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge deltager i konkurrencen og kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. Hele tre unge deltagere, der arbejder i virksomheder i Aabenraa Kommune kunne i weekenden lade sig kåre som vindere.

Danmarks bedste ernæringsassistent, bygningsstruktør og VVS-energispecialist på elevsiden arbejder alle i Aabenraa Kommune. Amalie Søndergård-Petersen, Mathias Kjærgaard Jørgensen og Martin Grambo Krongaard blev i weekenden kåret som vindere til DM i Skills i Herning, og fredag blev de Aabenraa Kommune i byrådssalen på rådhuset. Borgmester Thomas Andresen var vært for arrangementet.

Til stede var også Stabs- og arbejdsmarkedsdirektør, Søren Lorenzen, og formand for kommunens arbejdsmarkedsudvalg Ejler Schütt. Det samme var de tre vinderes familier og repræsentanter for den virksomhed, de er i praktik.

- Vi er afhængige af folk som kan de erhvervsmæssige fag. Og vi vil i Aabenraa Kommune altid værdsætte de personer, som er dygtige. Vi har brug for nogle forbilleder fra eliten, som kan gå forrest også i fremtiden, fortalte Thomas Andresen, inden de tre vindere fik lov at sætte ord på oplevelserne fra konkurrenceweekenden i Herning.

De tre vindere fik hver en gave fra Aabenraa Kommune, mens repræsentanterne fra virksomhederne blev belønnet med to flasker vin.

Amalie Søndergård-Petersen er til dagligt elev hos Mad og Måltider i Aabenraa Kommune
Mathias Kjærgaard Jørgensen er til dagligt elev hos Chr. Johannesen A/S, Rødekro
Martin Grambo Krongaard er til dagligt elev hos Fredslund VVS, Aabenraa

Der er en national målsætning om, at 25% af eleverne i 9. og 10. klasserne i 2020 skal vælge en erhvervsuddannelse. På landsplan er tallet 18.5% og i Aabenraa Kommune er tallet lige nu 23.8%.

Billeder

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum