SkillsDenmark

DM i Skills kan følges på nettet

Del

Til redaktionerne.

Flere af højdepunkterne under DM i Skills 2017 livestreames på Youtube og Facebook.

Det gælder blandt andet åbningen med statsminister Lars Løkke Rasmussen torsdag morgen og afslutningen lørdag, hvor Danmarksmestrene i hele 40 fag kåres af undervisningsminister Merete Riisager på scenen i Gigantium, Aalborg.

Livestreamingen findes på SkillsDenmarks Facebook https://www.facebook.com/SkillsDenmark/ og kommer på Youtube i de links, der står i denne plan:

Livetransmissionen fra åbningsceremonien:

Begynder 26. jan. 2017 kl. 9.00

Link: https://youtu.be/h1Z21LRlT3k

Livetransmissionen fra efterskolernes finale i Skillsstafetten*:

Begynder 26. jan. 2017 kl. 14.00

(Link vil blive lagt på SkillsDenmarks Facebook senere)

Livetransmissionen fra Finalen i Skillsstafetten*:

Begynder d. 27. jan. 2017 kl. 9.00

Link: https://youtu.be/QE3j4VfprYM

Livetransmissionen fra afslutningsceremonien:

Begynder d. 28. jan. 2017 kl. 14.00

Link: https://youtu.be/feaJWXtxZRE

Det vil ikke være muligt for konferencien at nævne vindernes geografiske tilførsforhold, skole, arbejdssted mv., når de råbes op under afslutningsceremonien, men redaktionen kan hurtigt se, om der er tale om en lokal DM-vinder i dette link. 

Rækkefølgen i skemaet kan styres ved at højreklikke på bogstavet over den enkelte kolonne og vælge alfabetisk sortering, f.eks på postnummer.

Kontakt med vinderne kan søges via tlf. 30281655.

TV2s regioner sender direkte fra DM i Skills lørdag 10.00 - 12.00, og flere af regionerne deler også livestreamingerne fra åbning og afslutning mv.

DM i Skills er en konkurrence, hvor 246 unge fra 40 håndværksfag dyster om Danmarksmesterskabet. Deltagerne er nået til finalen efter at have vundet topplaceringer i skole- og regionale mesterskaber. Alle dele af landet er repræsenteret. Ud over de 40 fag viser unge erhvervsskoleelever fra yderligere 16 demonstrationsfag, hvad faget indeholder på en række stande rundt om i hallerne i Gigantium.

*Skillstafetten er en konkurrence, hvor elever fra 8. klasse prøver at løse forskellige, praktiske opgaver på tid. Det foregår typisk i forbindelse med elevernes besøg på en lokal erhvervsskole under introdagene. I konkurrencen dyster de i hold á tre, som skal være sammensat af både drenge og piger. 

I løbet af 2016 fik 50.000 af landets 8.-klasseselever denne oplevelse, det er over 70 pct. af hele årgangen. 80 skoleklasser fra hele landet (inklusive Bornholm) kommer til finalen i Aalborg.

Som et forsøg har stafetten siden efteråret været tilbudt alle nordjyske efterskoler, og hold fra ni efterskoler får deres egen DM-finale torsdag.

SkillsDenmark er en nonprofit-organisation støttet af Undervisningsministeriet, arbejdsmarkedets parter, skoler, fag, fonde og virksomheder. Formålet er at skaffe fokus på erhvervsuddannelserne gennem konkurrencerne DM i Skills, EuroSkills og WorldSkills.

Under DM lægges løbende fotos til fri afbenyttelse op på

https://www.flickr.com/photos/skillsdenmark/albums/with/72157664450695975

Pressen er velkommen til at benytte faciliteterne i det presserum, som er indrettet i tilknytning til Storhallen i Gigantium under DM i Skills 2017.

Hele programmet ligger her: http://skillsdenmark.dk/dm-i-skills/dm-skills-2017/program/

Kontakter

Peter Skautrup, pressechef, SkillsDenmark, 30281655, ps@skillsdenmark.dk

Information om SkillsDenmark

SkillsDenmark
SkillsDenmark
Ny Vestergade 15, 1. sal
1472 København K

http://www.skillsdenmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SkillsDenmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra SkillsDenmark

Vinderne af DM i Skills 201820.1.2018 16:40pressemeddelelse

Møbelpolstrer Ida Sofie Jensen fra Aarhus kastede sig om halsen på statsminister Lars Løkke Rasmussen, da hun kom op på scenen som vinder af DM i Skills 2018. Hun var en af de glade vindere i de 42 konkurrencer, der fandt deres afgørelse lørdag i MCH Herning efter tre hårde arbejdsdage. 48.000 tilskuere kom forbi og så på, mens mere end 300 af de dygtigste unge fra erhvervsuddannelserne knoklede for et Danmarksmesterskab. Her er hele vinderlisten: Alubygger: Tobias Hougaard Christensen, Horsens (Aludan Facader A/S, Hedensted) EUC Nordvestsjælland. Anlægsgartner: Jesper Frederiksen, Otterup (E. Stein Frandsen Anlægsgartnerfirma Aps. Odense) og Peter Levin, Horsens (Svend Erik Lind A/S, Horsens), begge Jordbrugets Uddannelsescenter Aarhus. Anlægsstruktør: Jesper Helding Knoldsborg Andersen, Faaborg (Korinth Entreprenørfirma A/S, Faaborg) og Anders Konggaard Dyrhøj, Odense (Munck Forsyningsledninger A/S, Odense), begge AMU Fyn. Autolakerer: Stefan Fjellerad, Hjørring (Sundsholmens Autolak

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum