Vejdirektoratet

DM i landevejscykling bliver generalprøve på Tour de France

Del

Når DM i landevejscykling løber af stablen i Give fra den 17. til den 20. juni, bruger Vejdirektoratet anledningen til en generalprøve af data og kanaler til trafikinformation i samarbejde med Vejle kommune.

Generalprøven skal ruste Vejdirektoratet bedst muligt til den store opgave, der ligger i at kommunikere til både danske og udenlandske trafikanter i forbindelse med afviklingen af Tour de France på dansk grund til næste sommer. Vejdirektoratet vil sikre, at trafikanter, der skal ud af køre på de danske veje denne weekend modtager trafikinformation, der er relevant og brugbar til planlægning af deres køretur.

”Når Tour de France kommer til Danmark, vil trafikken på de danske veje være påvirket af arrangementer i en grad, som vi ikke har set før herhjemme,” siger afdelingsleder Stine Bendsen fra Vejdirektoratet. ”Vi har tre etaper, der skærer sig gennem landet fra København til Sønderborg. Og samtidig har vi også flere andre store arrangementer – blandt andet Roskilde Festival og DGI Landsstævnet i Svendborg. Derudover er det den store udrejseweekend i forbindelse med sommerferien. Alt dette kommer til at stille vores data og vores kanaler til trafikinformation på en kæmpe prøve. Derfor bruger vi det kommende DM til at sikre, at vi via vores kanaler vil være i stand til at give trafikanterne den bedst mulige trafikinformation og dermed mulighed for at planlægge i forhold til afrejsetidspunkt, rute og transportform.”

Trafikinformationen er på den måde et vigtigt værktøj i forhold til at sikre trafikafvikling og fremkommelighed. Helt konkret vil Vejdirektoratet teste, hvordan trafikinformationsdata i forbindelse med et cykelløb når bedst ud til trafikanterne via Vejdirektoratets egne kanaler og via navigationstjenester.

Mange trafikanter benytter private aktørers navigationstjenester såsom fx TomTom, Krak og lignende.

Vejdirektoratets systemer giver mulighed for at dele data med disse aktører og serviceudbydere, så trafikanterne får relevant og opdateret trafikinformation på deres foretrukne trafikkanal og på deres eget sprog. Det er denne deling af trafikinformationsdata til trafikanterne, der skal afprøves.

Testen sker i samarbejde med Vejle kommune. Og fra Give Cykelklub, der er arrangør for DM i landevejscykling, er man positiv over for, at løbet bruges til test op til Tour de France.

”DM i landevejscykling er et stort løb med forskellige ruter i fire dage, hvor mange veje er lukket. Derfor er er vi glade for, at Vejdirektoratet har valgt at teste systemerne i forbindelse med DM i landevejscykling i Give, så trafikanterne kan nyde godt af teknologien og blive guidet udenom vejlukningerne. Det er samtidig en perfekt mulighed for at teste systemet forud for Tour de France i 2022, fortæller Kurt Gjødsbøl, formand for Give Cykelklub, som er arrangør for DM i landevejscykling 2021.

Nøgleord

Kontakter

Afdelingsleder Stine Bendsen, Vejdirektoratet, tlf. 7244 3030, mail: sbd@vd.dk
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, Vejdirektoratet, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Klar til næste skridt imod rødkørsel1.7.2021 10:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Transportministeren og justitsministeren har tidligere i år nedsat en arbejdsgruppe, der skulle indsamle erfaringer om de såkaldte rødkørselskameraer, der kan fotografere bilister, som kører over for rødt. Arbejdsgruppen, derud over Vejdirektoratet, der sidder for bordenden, består af Aarhus Kommune, Rigspolitiet og Østjyllands Politi har nu valgt to kryds til næste fase af forsøget. Arbejdsgruppen har gennemgået en lang række kryds i Aarhus, og det er besluttet at gå videre med krydsene: Edwin Rahrs Vej / Åby Ringvej Skanderborgvej / Ravnsbjergvej Først når der er indkøbt udstyr, tages der endelig stilling til, hvor mange kryds der skal indgå i testningen af rødkørselskamera. Det er således ikke sikkert, at der opstilles kameraer i begge kryds. Spørgsmålet om et eller to kryds vil bl.a. afhænge af prisen på kameraer, opsætning mv. Det endelige udstyr kan også influere på valg af kryds. Når forsøget er sat i gang, vil de trafikanter, der kører over for rødt, blive blitzet og få tilsend

Ny kampagne skal hjælpe trafikanterne til at flette bedre ved Hillerødmotorvejens afslutning1.7.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Vejdirektoratet har iværksat en kampagne, der skal få trafikanterne til at flette bedre og mere smidigt ved overgangen fra Hillerødmotorvejen til Hillerødmotorvejens Forlængelse, der er en 2+1 landevej. Budskabet i kampagnen er, at trafikanterne i myldretiderne og andre perioder med tæt trafik skal foretage en såkaldt sen indfletning – altså først flette ind til én vognbane, når de er helt fremme ved afslutningen af motorvejen. Det vil forøge kapaciteten, hvor vejen går fra to til ét spor ”Undersøgelser peger på, at når trafikken er tæt, vil en trafikantadfærd, hvor alle foretager en sen indfletning, give en øget kapacitet på op imod 5 %. Det lyder måske ikke af meget, men det kan være med til at udskyde det punkt, hvor vi går fra tæt trafik til egentlig kø – og det kan i sidste ende medføre mærkbare forbedringer på rejsetiden, hvis en tilpas stor andel af trafikanterne følger anvisningerne” siger ingeniør Kristian Skoven Pedersen fra Vejdirektoratet. ”Så der kan altså være markante fo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum