DLG a.m.b.aDLG a.m.b.a

DLG sænker partikeludledning markant med nyt brændstof

Del

Europas største grovvareselskab DLG erstatter nu traditionel diesel med det renere Shell GTL-brændstof sammen med energiselskabet DCC Energi. Fra DLG’s sjællandske produktionsanlæg i Bårse vil lastbiler og maskiner nu køre på brændstoffet, der sænker partikeludledningen med op til 38% til gavn for luftkvalitet og arbejdsmiljø.

Foderbus fra DLG
Foderbus fra DLG

Som en af de første danske virksomheder indfører grovvaregiganten DLG det renere GTL-brændstof i sin daglige drift. GTL er en syntetisk diesel lavet på naturgas i stedet for råolie og kan reducere partikeludledningen fra dieselmotorer med op til 38%. Dermed kan landbrugskoncernen nu sænke partikeludledningen fra sine lastbiler og maskiner markant.

Skiftet til Shell GTL er resultatet af et samarbejde med energiselskabet DCC Energi, som sælger det nye brændstof i Danmark. Som første skridt mod at sænke partikeludledningen indfører DLG brændstoffet på sit store produktionsanlæg i Bårse på Sydsjælland.

”Da vi hørte om de nye muligheder for at begrænse vores partikeludledning, besluttede vi at planlægge en omstilling. Vi begynder med at begrænse partikeludledningen fra vores lastbiler og produktion på Sjælland ved her at erstatte traditionel diesel med Shell GTL," siger Vagn Hundebøll, vicekoncerndirektør, Produktion & Logistik i DLG.

”Det gavner både luftkvaliteten og arbejdsmiljøet for vores medarbejdere, da vi mindsker partikeludledningen markant med Shell GTL. Når det er muligt, vil vi derfor også udbrede det renere brændstof til vores mere end 100 lastbiler og 12 produktionsanlæg i hele Danmark," tilføjer han.

Erstatter diesel 

Shell GTL er et brændstof lavet på naturgas. Det har en højere biologisk nedbrydelighed end traditionel diesel, brænder renere og indeholder stort set ingen aromatiske stoffer og svovl. Det kan uden videre tilpasning benyttes i dieselmotorer, men det brænder betydeligt renere og kan reducere partikeludledningen fra f.eks. lastbiler, maskiner og busser med op til 38%.

”Vi lancerede Shell GTL på erhvervsmarkedet i Danmark i slutningen af 2016. Til en start med fokus på virksomheder og offentlige aktører på Sjælland. Samarbejdet med DLG understreger, hvor stor interesse der er i markedet for et renere alternativ til traditionel diesel. Det glæder vi os selvsagt over, og vi ser store muligheder for et renere brændstof i erhvervsmarkedet," siger Christian Heise, adm. direktør i DCC Energi.

DLG har 10 lastbiler, som konstant kører til og fra Bårse-anlægget og forsyner godt 1.500 landbrug på Sjælland med foder. Lastbilerne brugte sidste år 430.000 liter diesel og kører med 165.000 tons foder, hvilket svarer til næsten 4.500 læs på et år. Hertil kommer dieselmaskiner, som bliver brugt i produktionen.
 

Om GTL-diesel

  • Shell GTL er et nyt og renere brændstof, som nu sælges i Danmark. Det er en syntetisk diesel, der er lavet på naturgas i stedet for råolie. Derfor brænder GTL betydeligt renere og har en højere biologisk nedbrydelighed end almindelig diesel. GTL står for Gas-To-Liquids.

  • GTL kan anvendes præcis som almindelig diesel. Det kræver ingen justering af motoren eller anden investering i køretøjet at bruge det.

  • Brugen af GTL reducerer partikeludledningen med op til 38% sammenlignet med almindelig diesel. Derudover reducerer det udledningen af andre skadelige stoffer som NOx og CO.

  • Energiselskabet DCC Energi sælger i dag Shells GTL til erhvervsmarkedet i Danmark.

Mere information om GTL www.dccenergi.dk/gtl.aspx

Yderligere information

Vagn Hundebøll, vicekoncerndirektør DLG T: 3368 3225, VAH@dlg.dk
Christian Heise, adm. dir. i DCC Energi, T: 2220 5135, christian.heise@dccenergi.dk

Om DLG

DLG er Europas største grovvareselskab med aktiviteter i 18 lande og 6.500 medarbejdere. DLG er ejet af danske landmænd og havde i 2016 en omsætning på 49 mia. kr., og er dermed en af Danmarks største virksomheder målt på omsætning. Se mere på www.dlg.dk   

 

Om DCC Energi

DCC Energi er en hastigt voksende energikoncern i Danmark. Selskabet er et jointventure med DLG-koncernen og den største forhandler af kvalitetsprodukter fra Shell og Gulf og ejer netværket af Shell-stationer herhjemme.  DCC Energi forsyner Danmark med en bred vifte af brændstoffer og energiprodukter. DCC Energi omsætter årligt for ca. 5,6 mia. kr. og har 125 ansatte. Se mere på www.dccenergi.dk

Nøgleord

Kontakter

Vagn Hundebøll, vicekoncerndirektør DLG, T: 3368 3225, vah@dlg.dk

Christian Heise, adm. dir. i DCC Energi, T: 2220 5135, christian.heise@dccenergi.dk

Billeder

Foderbus fra DLG
Foderbus fra DLG
Download
Foderbus hos DLG
Foderbus hos DLG
Download
DLG Fabrik Bårse, Foto: Niels Hougaard
DLG Fabrik Bårse, Foto: Niels Hougaard
Download

Information om DLG a.m.b.a

DLG a.m.b.a
DLG a.m.b.a
Axelborg, Vesterbrogade 4A
1620 København V

33683000https://www.dlg.dk/

 

 

Følg pressemeddelelser fra DLG a.m.b.a

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DLG a.m.b.a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum