DLG a.m.b.a

DLG forøger sin energiforretning i Tyskland med 1 mia. kr.

Del

DLG’s datterselskab, Team AG, ekspanderer i Nordtyskland med købet af to olieforretninger i vækst og varemærket Oilfino. Købet øger omsætningen i Teams energiforretning med over 1 mia. kr.

DLG-koncernen styrker sin position på det tyske energimarked med opkøbet af to veletablerede olieforretninger, Egon von Haw og Carl Harms Mineralöle. Overtagelsen sker gennem datterselskabet Team AG, der er blandt Tysklands fem største energidistributører og i 2016 omsatte for 11,4 mia. kr.

Købet mere end fordobler Teams forretning inden for smøreolie og øger selskabets omsætning med over 1 mia. kr. Team overtager desuden varemærket Oilfino, der særligt i landbruget er kendt for at levere kvalitetsprodukter til traktorer og biogasanlæg.

Teams overtagelse af Egon von Haw og Carl Harms Mineralöle er en del af en ekspansionsstrategi, der skal styrke Teams dækning i Nordtyskland. Begge selskaber har vist stabil vækst i de seneste år og passer geografisk og markedsmæssigt perfekt ind i Team, der med et overskud sidste år på 218 mio. kr. før skat er DLG-koncernens mest lønsomme datterselskab.

”Overtagelsen af de to virksomheder er strategisk vigtig. Det er en unik mulighed for at styrke Teams smøreolieforretning og overtage vigtige og meget loyale kunder til selskabernes private label-produkter,” siger Lars Sørensen, CFO i DLG-koncernen.

”Ifølge vores koncernstrategi ’DLG Leading the Way 2021’ skal forretningsområdet Service & Energi levere 20% af indtjeningsvæksten i de næste fem år, og Team skal stå for en stor del af dette. Denne investering passer perfekt til strategien, og vi har store forventninger til den,” siger Lars Sørensen.

Nøgleord

Kontakter

Lars Sørensen, Group CFO, DLG : +45 6010 5009; lso@dlg.dk

Jes Randrup, kommunikationschef, DLG: +45 4219 0535; jesr@dlg.dk

Links

Information om DLG a.m.b.a

DLG a.m.b.a
DLG a.m.b.a
Axelborg, Vesterbrogade 4A
1620 København V

33683000https://www.dlg.dk/

Om DLG og Team AG

DLG er Europas største grovvareselskab og er andelsejet af danske landmænd. Med en omsætning på 49 mia. kr. og 6.500 ansatte i 18 lande er selskabet blandt Danmarks største målt på omsætning. Ca. 60% af selskabets omsætning genereres i Tyskland, der er DLG’s største marked.

Team AG er blandt Tysklands fem største energidistributører og omsatte i 2016 for 11,4 mia. kr. Team har 207 tankstationer og 66 byggemarkeder og opererer aktivt i byggemarkeds- og energibranchen i Schleswig-Holstein, Hamburg, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Mecklenburg-Vorpommern og Brandenburg. Derudover har Team AG 27 salgskontorer indenfor energi. Energiaktiviteterne består primært af diesel- og fyringsolie, el og gas samt smøreolie.

Følg pressemeddelelser fra DLG a.m.b.a

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DLG a.m.b.a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum