Djøf

Djøf: Trepartsforhandlinger skal også tilgodese akademikere

Del

Den digitale udvikling stiller store krav til alle typer af medarbejdere. Derfor skal de kommende trepartsforhandlinger også tilgodese akademikeres behov for kompetenceudvikling, siger Lisa Herold Ferbing, formand for Djøf.

Når regeringen i løbet af foråret 2017 inviterer arbejdsmarkedets parter til en ny runde trepartsforhandlinger om voksen- og efteruddannelse, skal hele arbejdsmarkedet tænkes ind i fremtidige initiativer. Det fastslår Lisa Herold Ferbing, formand for Djøf, i forbindelse med Djøfs repræsentantskabsmøde i dag den 27. april 2017.

- Digitalisering og automatisering vinder i disse år for alvor indpas på store dele af arbejdsmarkedet. Fremtidens arbejdsmarked er her allerede, og det vil forandre den måde, vi uddanner os. Og det vil forandre den måde, vi arbejder på.

- I finanssektoren har begrebet ”fintech” været på dagsordenen i flere år, og advokatbranchen begynder nu for alvor at tale om ”legaltech”, hvor robotter overtager dele af sagsbehandlingen. Djøf-job i andre brancher kommer også i spil, siger Lisa Herold Ferbing.

Hun fortæller, at undersøgelser blandt Djøfs medlemmer viser, at medlemmerne forventer, at digitaliseringen vil ændre deres job. Men kun få frygter at miste jobbet.

- Djøf ser ikke den digitale udvikling som en trussel, men oplever allerede nu, at nye jobtyper opstår i kølvandet på de funktioner, som bliver overtaget af robotter og algoritmer. Men udviklingen stiller store krav til hver enkelt af os. For vi kan ikke bare tanke op på uddannelse i starten af arbejdslivet og så tro, at vi kan køre på den ene tank viden og metode hele vejen frem til pensionsalderen. Vi kommer alle til at skulle udvikle vores kompetencer løbende gennem hele arbejdslivet, understreger Lisa Herold Ferbing.

Hun pointerer, at det ikke kun handler om at blive bedre til at programmere og udvikle IT-programmer:

- I lige så høj grad handler det om at kunne gribe og omsætte de muligheder, digitaliseringen fører med sig – tænke hele vejen rundt og forholde sig kritisk og sikre optimale løsninger. Man skal kunne sætte sine færdigheder ind i en ny digital virkelighed. Det bliver et must at kunne, og derfor er det Djøfs klare mål, at aftaleparterne i de kommende trepartsforhandlinger også tilgodeser akademikernes behov for kompetenceudvikling.

Lisa Herold Ferbing træffes for yderligere kommentarer ved henvendelse til pressechef Torben Gross, tlf. 21 49 01 73.

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer over 91.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.

Fælles for djøferne er deres centrale betydning for udviklingen og driften af såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Djøferne løfter komplekse opgaver, der kræver analytiske evner og stor indsigt i nationale og internationale forhold. Djøfere varetager mange forskellige funktioner inden for ledelse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR, marketing, undervisning og forskning med mere.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum