Djøf

Djøf: Positivt med opblødning af opholdskravet

Del

"Men vi havde helst set, at det helt var taget af bordet”, siger Henrik Funder, formand for Djøf Privat

Regeringen har i dag foreslået, at opholdskravet for ret til dagpenge lempes. Ændringen betyder, at man skal have været i EU/EØS i 7 ud af de seneste 12 år for at være berettiget til dagpenge, når forslaget er fuldt indfaset. I det oprindelige forslag skulle man har været i EU/EØS i 7 af de seneste 8 år.

Djøf byder ændringen velkommen, men så helst at forslaget blev taget helt af bordet.

”Det er positivt at regeringen og Dansk Folkeparti har lyttet til de mange historier, der har illustreret ulemperne ved forslaget. På tværs af arbejdsgiverforeninger og faglige organisationer har der været fælles kritik af forslaget. Det vidner om, at lovforslaget har været uigennemtænkt”, siger Henrik Funder, formand for Djøf Privat.

”Lempelsen betyder, at færre danske statsborgere vil blive ramt af opholdskravet og den utryghed der følger med pludselig at miste det sikkerhedsnet, som dagpengesystemet udgør. Det betyder imidlertid ikke, at der ikke fortsat er danskere, der i god tro har indbetalt til deres a-kasse, som pludselig står uden et sikkerhedsnet. Det bør aftalepartierne arbejde på at løse”, fortsætter Henrik Funder.

”Danmark er en lille åben økonomi uden mange råstoffer. Vi lever af at eksportere gode idéer og løsninger til virksomheder i hele verden. Hvis vi skal lykkes med det, kræver det, at danskere kan tage til udlandet og dygtiggøre sig og blive klogere – og senere vende hjem til et attraktivt og trygt arbejdsliv. Opholdskravet rokker en smule ved incitamentet for at tage udenlands i en årrække og vende hjem igen – derfor så vi fortsat helst at lovforslaget blev taget helt af bordet”, afslutter Henrik Funder.

Henrik Funder træffes for yderligere kommentarer på tlf. 27 79 07 44.

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 95.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.

Fælles for djøferne er deres centrale betydning for udviklingen og driften af såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Djøferne løfter komplekse opgaver, der kræver analytiske evner og stor indsigt i nationale og internationale forhold. Djøfere varetager mange forskellige funktioner inden for ledelse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR, marketing, undervisning og forskning med mere.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum