Djøf

Djøf: Nye kompetencer i virksomhederne skal styrke væksten

Del

Regeringens vækstredegørelse viser, at der er behov for at løfte vidensniveauet i specielt servicesektoren. Der er brug for støtteordninger, der kan matche virksomheder og akademikere, påpeger Djøf.

Det går bedre for dansk økonomi, men Danmark har stadig udfordringer med lav produktivitet. Det er en af hovedkonklusionerne i Erhvervsministerens årlige Vækstredegørelse. Erhvervsministeren peger selv på, at vi i Danmark har en særlig udfordring med de hjemmemarkedsorienterede serviceerhverv, hvor væksten har været lav sammenlignet med andre danske erhverv.

Det er en udfordring, som Djøf kan nikke genkendende til. Erhvervsministeriet har i år valgt at fokusere vækstredegørelsens indhold i retning af at udnytte digitaliseringens muligheder.

- Djøf er helt enig i, at dette er en af vejene til en øget produktivitet, og det er klart, at der i navnlig disse erhverv er potentiale i introduktionen af ny teknologi, siger Henrik Funder, formand for Djøf Privat og tilføjer:

- Djøf mener dog, at det mindst er lige så væsentlig og måske i høj grad en forudsætning, at vi sikrer, at de rigtige kompetencer er tilstede i disse virksomheder. En stor del af disse virksomheder er små og mellemstore, og en nylig undersøgelse fra Epinion, som Djøf og Akademikernes A-kasse står bag, viser, at den første akademiker som ansættes i gennemsnit giver en virksomhed en værditilvækst på 38 procent, og fører til 4,5 flere job i virksomheden – fortrinsvis jobs til faglærte og ufaglærte i forhold til virksomheder uden højtuddannede ansat.

- Derfor ser vi også, at erhvervslivet i stigende grad ansætter djøfere, og vækstredegørelsen peger da også på, at lidt over 60 pct. af de samfundsvidenskabelige kandidater i dag bliver ansat i den private sektor. Men der er fortsat et kæmpe potentiale, som vi ganske enkelt ikke har råd til at lade gå tabt. 8 ud af 10 SMVere har i dag ikke medarbejder ansat med en lang videregående uddannelse. Der er et presserende behov for at løfte vidensniveauet i navnlig de små og mellemstore danske virksomheder og en øget brug af forskellige fagligheder er netop forudsætningen, hvis vi skal have hevet produktiviteten op i et højere gear, påpeger Henrik Funder.

- Den udvikling sker ikke af sig selv. Vi har brug for ordninger, som formår at matche de mange små og mellemstore virksomheder, der ønsker at udvikle sig ved at få tilført nye kompetencer, med de mange højtuddannede, der ønsker en karriere i det private erhvervsliv. Det match er ofte svært, men ordninger som landdistriktsvækstpilot-ordningen – hvor puljen på 10 mio. kr. blev tømt på mindre end en måned – viser hvor stort et fokus, der er på dette i erhvervslivet, fordi potentialet er kolossalt. Derfor er der brug for at tilføre flere ressourcer til den slags ordninger, der ud over at styrke virksomhederne også adresserer udfordringen med at skabe vækst i landdistrikterne. Det er skuffende, at regeringen foreløbig ikke har ønsket at tilføre flere midler til vækstpiloterne i landdistrikterne, slutter Henrik Funder.

Kontakt

Henrik Funder, formand for Djøf Privat, tlf. 27 79 07 44.

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer over 91.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.

Fælles for djøferne er deres centrale betydning for udviklingen og driften af såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Djøferne løfter komplekse opgaver, der kræver analytiske evner og stor indsigt i nationale og internationale forhold. Djøfere varetager mange forskellige funktioner inden for ledelse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR, marketing, undervisning og forskning med mere.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum