Djøf

Djøf: Ingen afgørelse i voldgiftssag om statsansattes fridage

Del

Afgørelsen er udsat til medio januar 2017

Der falder ingen afgørelse på denne side af nytår i sagen om, hvorvidt en statslig arbejdsgiver ensidigt kan fjerne medarbejderfridage, der har været fast kutume i årevis og dermed ligger til grund for overenskomsten.

Det står fast efter at spørgsmålet i dag er blevet behandlet i Voldgiftsretten i en konkret sag på Skatteministeriets område. Opmanden har udsat afgørelsen i sagen til medio januar 2017.

- Det afventer vi, selv om vi havde glædet os til en tidlig julegave i form af en klar afgørelse, der fastslår, at staten ikke ensidigt kan forringe medarbejdernes vilkår i strid med overenskomsten, siger Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig.

- Hvis de statslige arbejdsgivere ønsker at ændre i vilkårene for deres medarbejdere, skal det naturligvis forhandles med medarbejderne og deres faglige organisationer. Det er sådan, man gør det i Danmark, og det er egentlig utroligt, at det er nødvendigt at gå rettens vej for at få knæsat det princip, tilføjer hun.

Hvis Skat kommer igennem med at fjerne fridagene, vil det svare til en lønnedgang på i hvert fald 7.000 kr. pr medarbejder.

- En så væsentlig forringelse er naturligvis helt uacceptabel. Vi håber, at sagen vil give de statslige arbejdsgivere og deres "HR-kontor”, Moderniseringsstyrelsen, anledning til at genoverveje de signaler, de sender ud om hvordan man opfører sig som en moderne og ansvarlig arbejdsgiver, slutter Sara Vergo.

Sara Vergo træffes for yderligere kommentarer på tlf. 31 37 39 20.

 

 

Nøgleord

Kontakter

Sara Vergo, formand Djøf Offentlig, tlf. 31 37 39 20.
Torben Gross, pressechef i Djøf, tlf. 21 49 01 73.

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer over 91.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.

Fælles for djøferne er deres centrale betydning for udviklingen og driften af såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Djøferne løfter komplekse opgaver, der kræver analytiske evner og stor indsigt i nationale og internationale forhold. Djøfere varetager mange forskellige funktioner inden for ledelse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR, marketing, undervisning og forskning med mere.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum