Djøf

Djøf: Godt vi får kortlagt alle undersøgelsesformer

Del

Fornuftigt at udvide kommissoriet for udvalget om undersøgelseskommissioner, siger Henning Thiesen, formand for Offentlige chefer i Djøf

Regeringens udvalg om undersøgelseskommissioner, der skal foretage en erfaringsopsamling fra de hidtidige undersøgelseskommissioner og overveje, om der er behov for ændringer af denne undersøgelsesform, har netop afleveret sin deludtalelse om erfaringerne med de hidtidige undersøgelseskommissioner.

- Djøf er meget tilfreds med det gennemførte arbejde i udvalget, hvor udvalget har kigget på erfaringerne fra de forskellige undersøgelseskommissioner og belyst de forskellige faser af tidsforbruget i undersøgelseskommissioner, siger Henning Thiesen, formand for Offentlige Chefer i Djøf og medlem af udvalget.

Han bakker op om, at regeringen har besluttet at udvide udvalgets kommissorium, så de nu også skal se på andre undersøgelsesformer end undersøgelseskommissioner:

- Der har fra nogle politikere været rejst forslag om parlamentariske høringer, hvor Folketinget kan afhøre ministre og embedsmænd. Og fra Djøfs side har vi foreslået, at brugen af advokatundersøgelser, som er et populært undersøgelsesinstrument, bliver reguleret. Vi har også et forslag om en form for forundersøgelse, så der i løbet af et par uger kan skabes klarhed over, hvad sagen reelt drejer sig om for på den måde at få et bedre grundlag for at vurdere, hvad der videre skal ske.

Henning Thiesen ser frem til, at fordele og ulemper ved de forskellige undersøgelsesformer nu bliver kortlagt i det videre udvalgsarbejde.

- Jeg tror, at alle har et fælles mål om, at sager bliver undersøgt så hurtigt og effektivt som muligt, samtidig med at de involveredes retssikkerhed tilgodeses, slutter Henning Thiesen.

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer over 91.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.

Fælles for djøferne er deres centrale betydning for udviklingen og driften af såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Djøferne løfter komplekse opgaver, der kræver analytiske evner og stor indsigt i nationale og internationale forhold. Djøfere varetager mange forskellige funktioner inden for ledelse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR, marketing, undervisning og forskning med mere.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum