Djøf

Djøf: Godt med klarhed over det videre forløb for de embedsmænd, der har fået kritik af Mink-kommissionen

Del

Djøf kvitterer for, at der nu er taget stilling til, hvad der skal ske med embedsmænd, der har fået kritik af Mink-kommissionen. - Vi bistår vores medlemmer i det videre forløb, siger Sara Vergo, formand for Djøf.

Mink-kommissionen vurderede, at der var grundlag for at rejse sager om tjenstligt ansvar for 10 navngivne embedsmænd for deres rolle i forbindelse med regeringens beslutning om at aflive alle mink i Danmark.

- Ansættelsesmyndighederne har nu på baggrund af rådgivning fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen og Kammeradvokaten taget stilling til ansættelsesretlige konsekvenser i forskellig grad for embedsmænd, der har fået kritik. Det er godt, at ansættelsesmyndighederne nu har meldt ud, siger Sara Vergo, formand for Djøf. Hun understreger, at Djøf selvfølgelig bistår berørte medlemmer for hvem der udstår et videre forløb.

Hun erindrer om, at det ikke op til Folketinget, men den enkelte minister at følge op på kritikken:

- Som embedsmand står man til ansvar over for sin minister, og ministeren står til ansvar over for Folketinget. Det har været et meget uskønt forløb at se folketingspolitikeres ønsker om at påtage sig en arbejdsgiverrolle i forhold til navngivne embedsmænd. Det er ikke deres opgave og rokker ved arbejdsdelingen i det danske parlamentariske system. Vi opfordrer til, at vores folkevalgte respekterer dette i det videre forløb, slutter Sara Vergo.

Sara Vergo træffes for yderligere kommentarer ved henvendelse til pressechef Torben Gross, tlf. 21 49 01 73.

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 107.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

Gode ambitioner om afbureaukratisering – men risiko for, at de offentligt ansatte skal løbe endnu hurtigere26.9.2022 13:27:58 CEST | Pressemeddelelse

Det er godt, at regeringen vil fjerne unødigt bureaukrati. Men uden klarhed over, hvor vi skal finde 2,5 mia. risikerer vi at presse kommunerne til grønthøsterfyringer, siger Sara Vergo, formand for Djøf, i en kommentar til regeringens udspil ”Danmark kan mere III”. Hun langer samtidig hårdt ud efter regeringens forslag om reform af kandidatuddannelserne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum