Djøf

Djøf: God idé med undersøgelseskommission for SKAT

Del

Et politisk flertal i Folketinget ønsker en kommission til at undersøge de mange sager i SKAT. Djøf bakker op. Men det må ikke forstyrre genopretningsplanen for SKAT.

Der tegner sig nu et flertal i Folketinget til, at en undersøgelseskommission skal undersøge sagerne i SKAT, der har medført et tab for statskassen for milliarder af kroner.

- Det er forståeligt, at der er behov for at undersøge, hvordan det kunne gå så galt. Det må være i alles interesse at lære af det, så man kan forebygge at noget tilsvarende sker i fremtiden, siger Henning Thiesen, formand for de Offentlige Chefer i Djøf.

- En undersøgelseskommission er et stort og tungt apparat. Men en kommission er det bedste redskab vi har, der sikrer en tilbundsgående undersøgelse og samtid giver de involverede den fornødne retssikkerhed, tilføjer han.

Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig hæfter sig ved, at, medarbejderne i SKAT har brug for arbejdsro, så de kan fokusere på den vigtige opgave med at sikre et velfungerende skattevæsen.

- Det er vigtigt, at en undersøgelseskommission ikke blokerer for den genopretningsplan, der er i gang for SKAT. De seneste 10 år er medarbejderstaben i SKAT blevet reduceret med ca. 4.000 medarbejdere i tiltro til, at ny teknologi kunne overtage opgaverne. Det har vist sig ikke at holde, og derfor er det nødvendigt at tilføre SKAT ekstra ressourcer - undersøgelseskommission eller ej. Vi har superdygtige og engagerede medarbejdere i SKAT, der dagligt knokler for at genopbygge SKAT og borgernes tillid. Og de har brug for tid og ro til dén opgave, siger Sara Vergo.

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer over 91.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.

Fælles for djøferne er deres centrale betydning for udviklingen og driften af såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Djøferne løfter komplekse opgaver, der kræver analytiske evner og stor indsigt i nationale og internationale forhold. Djøfere varetager mange forskellige funktioner inden for ledelse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR, marketing, undervisning og forskning med mere.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum