Djøf

Djøf: Giv de studerende og universiteterne ro

Del
Djøf siger til lykke til de mange nye studerende på de videregående uddannelser. Og opfordrer regeringen og Folketinget til at sikre ro om de studerendes og universiteternes økonomi.

- Selv om optaget er faldet med to procent, er det dejligt at se, at 65.165 unge nu får mulighed for at påbegynde en videregående uddannelse. Stort til lykke til dem, siger Lisa Herold Ferbing, formand for Djøf og fortsætter:

- Vi oplever desværre i disse år, at mange sætter spørgsmålstegn ved værdien af uddannelse. Vi ser forslag om at forkorte uddannelserne, reducere mulighederne for en fuld kandidatuddannelse og skære på SU’en. Uanset hvilken uddannelse man har valgt, er en solid uddannelsesmæssig ballast helt afgørende, hvis vi som samfund, som virksomheder og som individer skal kunne klare os og drage nytte af den teknologiske og digitale udvikling nu og i fremtiden.

- Der er stort fokus på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Men der er brug for alle uddannelser og forskellige kompetencer, hvis Danmark fortsat skal være med fremme i verdenseliten. Et produkt skal ikke kun opfindes. Det skal også designes, markedsføres og sælges, og organisationen bag skal sikre, at virksomheden er lønsom og veldrevet, konstaterer Lisa Herold Ferbing. 

Hun giver ikke meget for spådommene om, at der bliver uddannet for mange akademikere:

- Ledigheden blandt nyuddannede akademikere er desværre høj i den første tid efter endt uddannelse. Men det er et problem, alle faggrupper, både de korte, mellemlange og lange videregående uddannelser, døjer med, så det er ikke noget argument for, at der uddannes for mange akademikere.

Lisa Herold Ferbing opfordrer regeringen og Folketinget til at skabe ro om uddannelserne.

- Det er positivt, hvis fremdriftsreformen nu lægges i graven. De studerende og universiteterne har bevist, at de kan stramme op, så færre studerende overskrider den normerede studietid. Men den enkelte studerende har brug for ro om sin økonomi, så de kan koncentrere sig om studierne, og hvor der er mulighed for et praktikophold eller et studieophold i udlandet. I den sammenhæng er en forringelse af SU-systemet ikke befordrende for et godt og udviklende studieliv, anfører Lisa Herold Ferbing, som også hæfter sig ved, at der er brug for et langt stærkere fokus på kvalitet i undervisningen:

- Det er ikke godt nok, når der ikke er ressourcer til eksempelvis at sikre de studerende tilstrækkelig vejledning og feedback, når de afleverer opgaver.

Fakta

65.165 studerende er optaget på en af de videregående uddannelser, og heraf 10.619 på en samfundsvidenskabelig eller erhvervsøkonomisk uddannelse, en djøf-uddannelse. Det er 26 flere studerende i forhold til 2016 hvor 10.593 blev optaget på en djøf-uddannelse.

Lisa Herold Ferbing træffes for yderligere kommentarer ved henvendelse til pressechef Torben Gross, tlf. 21 49 01 73.

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 107.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

Djøfs Trivselsalliance: Universiteter tager hånd om studerendes trivsel og indgår løfte21.3.2024 06:05:17 CET | Pressemeddelelse

Seks universiteter har nu indgået og forpligtet sig på et trivselsløfte, der skal forbedre de studerendes trivsel ved at inddrage trivsel som en del af de faglige aktiviteter. “Hvis vi virkelig skal lykkes med at gøre en forskel, er det vores overbevisning, at trivselsarbejdet skal ind i undervisningen på uddannelserne,” siger Kristian Lauta, formand for Djøfs Trivselsalliance og prorektor på Københavns Universitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye