Djøf

Djøf: Forhastet at lade embedsværket være syndebuk

Del

Rigsrevisionens beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri har givet anledning til kritik fra flere sider af embedsværket i Miljø- og Fødevareministeriet. Djøfs formand, Lisa Herold Ferbing udtaler følgende:

”Det er en alvorlig kritik som Rigsrevisionens og statsrevisorerne rejser, og det er en sag, som selvsagt optager befolkningen meget. I pressen stilles der spørgsmålstegn ved embedsværkets loyalitet, og det synes jeg er meget beklageligt.”

”Hvad baggrunden er for de forhold i Miljø- og Fødevareministeriet, der kritiseres, er stadig usikkert. Hvis et ansvar skal placeres, bør det undersøges – før man peger fingre af embedsværket. Det er forhastet at lade embedsværket være syndebuk, da sagens rette sammenhæng og ansvarsfordeling, er uafklaret”.

”Jeg synes, det er vigtigt at holde sig for øje, at internationale og danske undersøgelser generelt viser, at den offentlige sektor og embedsværket i Danmark loyalt og kompetent arbejder efter de love og regler som Folketinget har vedtaget. Det har været fremme i medierne, at lovgivningen har søgt at vægte forskellige hensyn. Men i sidste ende har det været skiftende ministres ansvar, at sikre en forvaltning i tråd med Folketingets ønsker”.

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 95.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.

Fælles for djøferne er deres centrale betydning for udviklingen og driften af såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Djøferne løfter komplekse opgaver, der kræver analytiske evner og stor indsigt i nationale og internationale forhold. Djøfere varetager mange forskellige funktioner inden for ledelse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR, marketing, undervisning og forskning med mere.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum