Djøf

Djøf: Drop besparelser på uddannelserne

Del

Djøf opfordrer til, at Folketinget allerede fra 2019 dropper besparelser på uddannelserne

Regeringens forslag til finanslov for 2019 indeholder et forslag om, at omprioriteringsbidraget på 2 pct. på uddannelserne skal videreføres frem til 2022.

- Det er kortsigtet og kommer helt uundgåeligt til at påvirke udbuddet og kvaliteten af uddannelserne negativt. Allerede i dag er hele uddannelsessektoren presset af de årlige besparelser, konstaterer Henning Thiesen, formand for Djøf.

Han hæfter sig ved, at regeringen vil afsætte en pulje på 600 millioner kroner til et kommende udspil på universitets- og erhvervsuddannelsesområderne.

- Det er fint, men opvejer desværre ikke besparelserne fra den generelle grønthøster, som alle uddannelsesområder og herunder samfundsvidenskaberne lider under. Fjern nu det omprioriteringsbidrag allerede i 2019, siger Henning Thiesen.

Djøf er helt enig i regeringens ambitioner om at gøre det lettere for virksomhederne at ansætte udenlandsk arbejdskraft.

- Virksomhederne skal selvfølgelig kunne rekruttere medarbejdere med de rigtige kompetencer, uanset hvilken nationalitet, de har. Men i den forbindelse vil det også være oplagt at fjerne tidslerne fra skatteaftalen fra februar, hvor man gør det vanskeligere for danskere at arbejde og studere nogle år i udlandet, hvis de gerne vil vende tilbage til Danmark med deres viden og erfaringer, påpeger Henning Thiesen.

Finanslovsforslaget indeholder forslag om at investere i at få genoprettet SKAT.

- Det er godt og afgørende nødvendigt, at man får genetableret tilliden til et effektivt og velfungerende skattevæsen, der har de rigtige og moderne værktøjer. Det er fundamentet under det danske samfund. Desværre tager det tid og koster mange penge at råde bod på tidligere års massive besparelser, men der tegner sig heldigvis et bredt politisk flertal for at få genoprettet SKAT, fremhæver Henning Thiesen.

Henning Thiesen træffes for yderligere kommentarer ved henvendelse til pressechef Torben Gross, tlf. 21 49 01 73.

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 95.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.

Fælles for djøferne er deres centrale betydning for udviklingen og driften af såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Djøferne løfter komplekse opgaver, der kræver analytiske evner og stor indsigt i nationale og internationale forhold. Djøfere varetager mange forskellige funktioner inden for ledelse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR, marketing, undervisning og forskning med mere.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum