Djøf

Djøf: Arbejdsro og massive investeringer er afgørende for SKATs genopbygning

Del

SKAT har brug for dygtige folk over hele landet, så tænk de ansatte med i de massive forandringer, der skal gennemføres, lyder opfordringen fra Djøf.

- SKAT løser en helt central samfundsopgave med at inddrive skatter og afgifter, der er fundamentet for, at vores velfærdssamfund kan fungere. Derfor er det godt og nødvendigt, at, regeringen har taget fat om at få løst problemerne i SKAT, siger Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig.

Hun forventer, at regeringen sørger for en ordentlig finansiering og arbejdsgiveradfærd, når flytningen af arbejdspladser i SKAT finder sted. For ellers mister SKAT de dygtige medarbejdere.

- Vi ved fra de første udflytningsrunder, at 80 til 85 pct. af medarbejderne vælger at sige op, hvis deres arbejdspladser bliver flyttet til en anden del af landet uanset om det er fra København til Herning eller fra Aalborg til Middelfart. Spørgsmålet er, om SKAT har råd til at miste et meget stort antal erfarne medarbejdere, i den situation SKAT står i. Der er mulighed for at rekruttere dygtige medarbejdere i hele Danmark, men det vil tage år at få uddannet dem til de meget specialiserede funktioner og opgaver, SKAT varetager, påpeger Sara Vergo.

- Regeringen har fremlagt en meget ambitiøs tidsplan for etablering af de 7 nye styrelser, der skal være i drift allerede om et år den 1. juli 2018. Vi forventer, at man er mindst lige så ambitiøs i den forestående proces, der skal handle om at involvere medarbejderne og sikre nogle vilkår, der vil få flere til positivt at overveje deres fremtid i SKAT. En sådan tilgang har desværre ikke været det, vi har oplevet i forbindelse med de hidtidige flytninger af statslige arbejdspladser, siger Sara Vergo.

Johanne Legarth Nordmann, fællestillidsrepræsentant for de mere end 1.100 djøfere og øvrige akademikere i SKAT, kommer med en klar opfordring til, at der nu bliver skabt arbejdsro for medarbejderne i SKAT.

- Vi har set den ene omstrukturering efter den anden gennem årene. Hver gang spreder det uro og usikkerhed blandt medarbejderne, og nu skal vi igennem endnu en voldsom ændring af organisationen.Jeg håber, at man vil lytte til medarbejdernes faglighed og indsigt i den forestående proces, når man skal omsætte de store planer til en praktisk hverdag. Herefter er der brug for arbejdsro, så vi kan koncentrere os om vores arbejde. 

Hun er tilfreds med, at en del af regeringens plan for indebærer ekstra medarbejderressourcer til SKAT:

- Det handler nødvendigvis ikke alene om antallet af medarbejdere, men selvfølgelig også om, at det er medarbejdere med de rigtige kompetencer, man fremadrettet skal ansætte. Det er forudsætningen for, at vi hurtigt kan genoprette borgernes og virksomhedernes tillid til SKAT, slutter Johanne Legarth Nordmann.

Yderligere kommentarer

Sara Vergo, tlf. 31 37 39 20

Johanne Legarth Nordmann, tlf. 72 37 72 75

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer over 91.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.

Fælles for djøferne er deres centrale betydning for udviklingen og driften af såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Djøferne løfter komplekse opgaver, der kræver analytiske evner og stor indsigt i nationale og internationale forhold. Djøfere varetager mange forskellige funktioner inden for ledelse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR, marketing, undervisning og forskning med mere.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum