Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Ditlev Engel er Danmarks særlige udsending for klima og energi

Del

Danmarks nye trumfkort på den globale klimadagsorden er topchef Ditlev Engel. Som regeringens særlige udsending for klima og energi skal Ditlev Engel styrke Danmarks globale partnerskaber, fremme private investeringer i grøn omstilling og generelt understøtte Danmarks internationale klimaindsats frem mod FN’s klimatopmøde i september 2019.

Ditlev Engel, CEO DNV GL – Energy
Ditlev Engel, CEO DNV GL – Energy

Med en baggrund som tidligere CEO i Vestas, en nuværende topchefstilling hos DNV GL’s energidivision og en lang karriere i energibranchen har Ditlev Engel stærke kvalifikationer for at styrke den danske position på den globale klimadagsorden. Nu kommer denne viden og erfaring Danmark til gode, når Ditlev Engel skal sikre flere private investeringer i den globale energiomstilling og promovere grønne danske løsninger.

”Med Ditlev Engel får Danmark en stærk stemme med tung forretningserfaring inden for klima og energi. Ditlev er et værdifuldt aktiv i arbejdet med at vise verden, at den grønne førertrøje er og bliver Danmarks. Personligt glæder jeg mig meget til, at han kommer i arbejdstøjet, så vi sammen kan sætte fokus på den grønne omstilling, partnerskaber og globale investeringer,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Grønt foregangsland

Ditlev Engel vil spille en nøglerolle i arbejdet med at sikre konkrete resultater ved FN’s klimatopmøde i september 2019 i New York. Her kommer meget til at dreje sig om grønne klimainvesteringer som løftestang for, at landenes ambitionsniveau kan øges. Der skal fremvises konkret handling, der kan støtte op om at nå målene i Parisaftalen. Med udgangspunkt i P4G-topmødet i København og statsministerens Clean Energy Investment Coalition skal Ditlev Engel bidrage til grundlaget for, at det globale ambitionsniveau kan højnes gennem at fokus på øgede investeringer i energisektoren og partnerskaber om grøn omstilling. Endelig skal han sikre, at danske løsninger bliver set og hørt ude i verden.

Ditlev Engel er 54 år og bedst kendt for sin periode som CEO for Vestas og er i dag CEO for DNV GL’s energidivision, der har base i Arnhem i Holland.

Om udnævnelsen siger til Ditlev Engel:

Det er en meget stor ære at blive udpeget til en så betydningsfuld stilling, og jeg anser denne dagsorden for at være den allervigstigste globale udfordring, der SKAL løses nu. Jeg ser det derfor som en af mine fornemmeste opgaver at tjene klimaets interesser ved eksemplets magt og inspiration ved at bruge Danmarks mange styrkepositioner og erfaringer til at sikre, at vi får øget investeringerne markant i den globale grønne omstilling hurtigst muligt”.

Ditlev Engel tiltræder som særlig udsending for klima og energi i forbindelse med COP24 i Katowice, Polen. Stillingen som særlig udsending for klima og energi er en tidsbegrænset deltidsstilling med udløb i 2019. Ditlev Engel har ikke ønsket at modtage et vederlag.

Fakta

  • Regeringen lancerede den 15. november sin anden Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske Strategi 2019-2020, hvori det fremgår, at regeringen vil udnævne en særlig udsending for klima og energi som en del af indsatsen i forhold til grøn multilateralisme og bl.a. som del af opfølgning på P4G-topmødet i oktober 2018.
  • Modellen for stillingen er inspireret af den, der blev anvendt i forbindelse med det danske kandidatur til European Medicines Agency, hvor Lars Rebien Sørensen fungerede som særlig udsending.
  • Stillingen som særlig udsending for klima og energi er en tidsbegrænset deltidsstilling med udløb i 2019. Efter aftale med Ditlev Engel er der intet vederlag.

Kontakter

Christian Lietzen, 4172 3876, chrli@efkm.dk

Billeder

Ditlev Engel, CEO DNV GL – Energy
Ditlev Engel, CEO DNV GL – Energy
Download

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

41723805http://kefm.dk

I Klima-, Energi og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Bedre muligheder for tilskud til grøn varme og energirenovering3.3.2021 07:00:00 CETPressemeddelelse

Hvis de utætte vinduer trænger til at blive skiftet ud, eller det sorte fyr skal erstattes af en grøn varmepumpe, så bliver der nu bedre mulighed for at få tilskud. Fremover bliver der flere årlige ansøgningsrunder til den såkaldte Bygningspulje, så ansøgningerne kan blive behandlet hurtigere, og så man ikke skal vente et helt år med at søge igen, hvis man får afslag. Samtidig justeres tilskuddet, så flere kan få støtte. Næste ansøgningsrunde åbner i starten af april.

Denmark decides to construct the world’s first windenergy hub as an artificial island in the North Sea4.2.2021 12:00:00 CETPress release

Denmark has reached a landmark agreement on the construction of an energy hub in the North Sea. The energy hub will be an artificially constructed island 80 kilometers from the shore of the peninsula Jutland. It will be owned by a public-private partnership. The hub will strengthen the integration of Europe’s power grids and increase renewable electricity production necessary for a cli-mate neutral Europe.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum