Danske Vandværker

Dit badebassin koster dig dyrt i vand

Del

Himlen er blå, jordbærerne er søde og barometret står på sommer. Lyden af glade børn, som plasker i havebassinet, betyder for mange, at sommeren for alvor er tjekket ind. Men det kan være dyrt at fylde vand i det ellers så billige havebassin til ungerne.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I stort set alle byggemarkeder med respekt for sig selv kan du købe sommerbassiner til haven. Der er stor forskel på størrelsen, som kan variere fra de helt små soppebassiner op til pools, som kan rumme 35.000 liter vand og fås med eller uden rensningsanlæg.

”Det nytter jo ikke så meget, at du kun betaler et par få hundrede kroner for selve bassinet og så bruger omkring 60 kroner på at fylde vand i det”, fortæller Dorthe G. Rasmussen, som er pressemedarbejder i Danske Vandværker og fortsætter: Du skal også regne med, at vandet skal skiftes dagligt eller alternativt renses. Ellers kan det udvikle sig til det rene bakteriebad, og så kan du få hudgener og maveinfektioner. Sidst, men ikke mindst, skal du også tage højde for et vist vandforbrug til genopfyldning af bassinet, da en del af vandet jo fordamper”.

Danske Vandværker opfordrer generelt til at holde øje med vandforbruget, hvis man ønsker at have en god vand-økonomi i sin husholdning.

”Vi går ikke ud med det her, fordi vi ønsker at lægge en dæmper på sommerglæderne. For os handler det om at gøre danskerne opmærksomme på, at vand koster penge, og at man måske skal kigge sit budget efter i sømmene, så man ikke får en ubehagelig overraskelse, når vandregningen skal betales”, understreger Dorthe G. Rasmussen fra Danske Vandværker.  

Eksemplerne er udregnet ved en gennemsnitlig pris på en uopvarmet liter vand på 7 øre.

Faktaboks 1

Vandforbruget til en pool på 35.000 liter vand svarer stort set til et helt års vandforbrug for én person eller omregnet til kolde kontanter til 2.450 kroner. Går du lidt ned i størrelsen og vælger et på 16.800 L, bliver vandregningen på 1.176 kroner, mens selve bassinet kan fås for omkring de 3.000 kroner. Vælger du et, som er cirka halvt så stort, på 8.150 L, skal du af med 570,50 kroner til vandet og cirka 2.600 kroner til bassinet. Fylder du et bassin på 5.000 liter, bruger du vand for 350 kroner, mens selv bassinet koster mindre end 1.000 kroner. Køber du et af de små med knap 900 liter til omkring 300 kroner, skal du regne med en vandregning på 63 kroner, hver gang du fylder det. Hopper du ned i et af de helt små bassiner på 580 L til omkring 250 kroner, skal du af med knap 41 kroner, hver gang du fylder det.

HUSK, at tage højde for udskiftning og opfyldning af vand.

Faktaboks 2:

En person bruger i gennemsnit 108 liter vand om dagen. Sådan er prisen på det kolde vand sat sammen:

1 kubikmeter uopvarmet vand sættes til 70,00 kroner (eller 7 øre for en liter).

De 14 kroner er moms, og 8 kroner er afgifter til staten. De resterende 48 kroner fordeles sådan, at 40 kroner er spildevandsafgiften, mens 8 kroner er selve vandprisen.

ET GODT TIP

HOLD ØJE MED DIN VANDMÅLER – AFLÆS DIT FORBRUG HVER MÅNED SÅ UNDGÅR DU AT FÅ ET CHOK, NÅR VANDREGNINGEN KOMMER.

Nøgleord

Kontakter

Dorthe G. Rasmussen, pressemedarbejder i Danske Vandværker
Mobil 2670 7106, mail: dr@danskevv.dk.

Billeder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Download

Information om Danske Vandværker

Danske Vandværker
Danske Vandværker
Solrød Center 22 C
2680 Solrød Strand

56 14 42 42http://www.danskevv.dk

Danske Vandværker er brancheforening for landets vandværker. Medlemsskaren tæller også vandbranchens industri og leverandører. Danske Vandværker er den eneste brancheforening, som alene koncentrerer sig om forsyning af drikkevand.

Følg pressemeddelelser fra Danske Vandværker

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Vandværker

Danske Vandværker går med i ny tænketank25.4.2018 08:21pressemeddelelse

En række store og små medlems- og medarbejderejede selskaber og organisationer slår sig nu sammen for at stifte en tænketank, der skal styrke den demokratiske virksomhedsdrift i Danmark. Bag tænketanken står blandt andet store demokratiske virksomheder som COOP, Kooperationen, Arla, ENIIG, GF Forsikring og Danske Vandværker, men også mindre virksomheder som Logik & Co., Thorup Strand Kystfiskerlaug og Merkur andelskasse går med i den nye tænketank, som får navnet Demokratisk Erhverv.

Konference: Hvem skal eje din el, dit vand og din varme?19.3.2018 13:53pressemeddelelse

I Danmark kan de fleste af os tage lys, vand og varme i vores hjem som en givet ting. Og det kan vi fordi, vi har en helt enestående forsyningssektor, der giver os lave priser og høj forsyningssikkerhed. Kan det så egentlig ikke være lige meget, hvem der ejer vindmøllelauget, vandværket eller varmeværket? Middelgrundens Vindmøllelaug, Danske Vandværker, Dansk Fjernvarme og Kooperationen mener nej. Vi er helt overbeviste om, at ejerskab gør en stor forskel især for samfundskritiske ydelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum