Beskæftigelsesministeriet

Disruptionrådet til Holbæk: Fokus på fremtidens kompetencer, frihandel og forbrugernes data

Del

Disruptionrådet skal på møde i Holbæk drøfte kompetencer, og hvad der bliver brug for på fremtidens arbejdsmarked.

Det kræver de rette højteknologiske kompetencer at udnytte de muligheder, som den teknologiske udvikling giver. Derfor er det afgørende, at flere unge interesserer sig for fx naturvidenskabelige fag og matematik.

Fremtidens kompetencer er netop på dagsordenen, når regeringens Disruptionråd mandag og tirsdag holder møde i Holbæk. Statsminister Lars Løkke Rasmussen åbner og deltager i mødet, hvor i alt syv ministre er med.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Historisk har ny teknologi været en stor gevinst for det danske samfund. Automatisering har gjort os rigere uden at tage danskernes job. Gør vi tingene rigtigt, kan den teknologiske udvikling fortsætte med at være et godt bekendtskab. Nøglen er blandt andet at sikre, at danskerne har de kvalifikationer, der bliver brug for fremover, og det er derfor, regeringen er optaget af denne dagsorden, og vi nu skal diskutere emnet på Disruptionrådets møde i Holbæk.

På mødet skal Disruptionrådet bl.a. også drøfte frihandel, som har stor betydning for den danske økonomi og vækst, og dataetik.

Som led i Disruptionrådets arbejde skal Troels Lund tirsdag besøge virksomheden Primodan i Vipperød, der laver højteknologiske udstyr til fødevareindustrien. Besøget finder sted tirsdag kl. 14-15.

Disruptionsrådet er sammensat af ministre, topchefer, eksperter og arbejdsmarkedets parter, der sammen skal være med til at sikre, at både virksomheder og danskerne er bedst muligt rustet til fremtidens arbejdsmarked. Mødet i Holbæk er det sjette i Disruptionrådet.

Følgende ministre er med: Statsminister Lars Løkke Rasmussen, udenrigsminister Anders Samuelsen, finansminister Kristian Jensen, erhvervsminister Brian Mikkelsen, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, uddannelses- og forskningsminister Søren Pind og undervisningsminister Merete Riisager.

Pressen er velkommen til besøget hos Primodan. Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Se mere om Disruptionrådet her.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

Danmark undgår unødige regler – virksomheder sparer 1,8 mia. kr.4.2.2019 15:50:36Pressemeddelelse

Virksomhederne vil samlet set spare 1,8 mia. kr. om året som følge af regeringens fokus på overimplementering af lovgivning fra EU. Det viser en opgørelse over det, man har fået ud af arbejdet i bl.a. Implementeringsrådet (IR) og regeringens Implementeringsudvalg (IU). Langt størstedelen af pengene stammer fra Fødevare- og landbrugspakken fra 2015, som bl.a. implementerede det såkaldte nitratdirektiv mindre byrdefyldt i forhold til tidligere, hvilket i sig selv har givet 1,5 mia. kr. i årlige byrdelettelser. Selv om Fødevare- og landbrugspakken ikke er behandlet i regeringens Implementeringsudvalg, der blev oprettet kort før pakkens vedtagelse, er den et væsentligt bidrag til regeringens arbejde med at reducere byrder i forbindelse med EU-lovgivning. Redskaber, der nu er en integreret del af IU-arbejdet, blev anvendt til at afsøge muligheder for at ændre implementeringen af nitratdirektivet. Dertil kommer ca. 200 mio. kr. fra udvalgets arbejde med bl.a. at undersøge og ændre eksisteren

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum