Beskæftigelsesministeriet

Disruptionrådet kommer til Gråsten og Sønderjylland

Del

Otte ministre, topchefer og eksperter deltager i møde i Regeringens Disruptionråd mandag og tirsdag i Gråsten. Bl.a. er udenlandsk arbejdskraft til debat.

Hvordan sikrer vi, at virksomhederne har de folk, de har brug for, og at den danske arbejdsmarkedsmodel er gearet til nye forretningsmodeller som for eksempel platformsvirksomheder som Hilfr? Det er noget af det, regeringens Disruptionråd skal diskutere på sit 7. møde. Det er i Gråsten den 18. og 19. juni.

Otte ministre deltager i mødet og vil i den forbindelse besøge en række virksomheder i området.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen besøger virksomheden Linak mandag den 18. juni kl. 10.15 sammen med blandt andre LO’s formand Lizette Risgaard, DA’s direktør Jacob Holbraad samt direktør Vibeke Svendsen og direktør i Netcompany, André Rogaczewski. Linak er en industrivirksomhed, der bl.a. producerer stempler til hæve-sænkeborde og hospitalssenge.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Ny teknologi har været på dagsordenen længe, men det kræver også kvalificeret arbejdskraft at udnytte den rigtigt. Og det er noget af det, vi kommer til at diskutere på det kommende møde i Disruptionrådet. Ligesom behovet for udenlandsk arbejdskraft er på dagsordenen. Det er blevet sværere at få de hænder, der er brug for. Det hører jeg, når jeg besøger virksomheder, og det viser tallene også, så det er afgørende, at vi handler nu. Ellers risikerer manglen på arbejdskraft at bremse væksten, og det kan koste ordre og dermed arbejdspladser.
 
Her kommer de forskellige ministre på besøg:
 
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen: Linak A/S Nordborg. 18. juni kl.10.15-11.15
 
Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers samt undervisningsminister Merete Riisager: Danfoss Silicon Power, Flensburg. 19. juni kl. 13.30
 
Finansminister Kristian Jensen: Hannemann Engineering, Sønderborg. 18. juni kl. 9-11
 
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg: Ecco sko A/S, Bredebro. 19. juni 14-15.15
 
Minister for offentlig innovation Sophie Løhde besøger følgende 19. juni: Haderslev Kommune kl. 10-11.15, Esbjerg Kommune kl. 12.30-14. Esbjerg Sygehus kl. 14.15-15.30
 
Pressen har adgang til besøget mod forevisning af gyldigt pressekort. Journalister skal kontakte de enkelte ministeriers presseafdelinger, hvis man vil deltage.
 
Kontakt: Beskæftigelsesministeriets pressetelefon: 5123 2830.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum