Beskæftigelsesministeriet

Disruptionrådet kommer til Gråsten og Sønderjylland

Del

Otte ministre, topchefer og eksperter deltager i møde i Regeringens Disruptionråd mandag og tirsdag i Gråsten. Bl.a. er udenlandsk arbejdskraft til debat.

Hvordan sikrer vi, at virksomhederne har de folk, de har brug for, og at den danske arbejdsmarkedsmodel er gearet til nye forretningsmodeller som for eksempel platformsvirksomheder som Hilfr? Det er noget af det, regeringens Disruptionråd skal diskutere på sit 7. møde. Det er i Gråsten den 18. og 19. juni.

Otte ministre deltager i mødet og vil i den forbindelse besøge en række virksomheder i området.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen besøger virksomheden Linak mandag den 18. juni kl. 10.15 sammen med blandt andre LO’s formand Lizette Risgaard, DA’s direktør Jacob Holbraad samt direktør Vibeke Svendsen og direktør i Netcompany, André Rogaczewski. Linak er en industrivirksomhed, der bl.a. producerer stempler til hæve-sænkeborde og hospitalssenge.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Ny teknologi har været på dagsordenen længe, men det kræver også kvalificeret arbejdskraft at udnytte den rigtigt. Og det er noget af det, vi kommer til at diskutere på det kommende møde i Disruptionrådet. Ligesom behovet for udenlandsk arbejdskraft er på dagsordenen. Det er blevet sværere at få de hænder, der er brug for. Det hører jeg, når jeg besøger virksomheder, og det viser tallene også, så det er afgørende, at vi handler nu. Ellers risikerer manglen på arbejdskraft at bremse væksten, og det kan koste ordre og dermed arbejdspladser.
 
Her kommer de forskellige ministre på besøg:
 
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen: Linak A/S Nordborg. 18. juni kl.10.15-11.15
 
Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers samt undervisningsminister Merete Riisager: Danfoss Silicon Power, Flensburg. 19. juni kl. 13.30
 
Finansminister Kristian Jensen: Hannemann Engineering, Sønderborg. 18. juni kl. 9-11
 
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg: Ecco sko A/S, Bredebro. 19. juni 14-15.15
 
Minister for offentlig innovation Sophie Løhde besøger følgende 19. juni: Haderslev Kommune kl. 10-11.15, Esbjerg Kommune kl. 12.30-14. Esbjerg Sygehus kl. 14.15-15.30
 
Pressen har adgang til besøget mod forevisning af gyldigt pressekort. Journalister skal kontakte de enkelte ministeriers presseafdelinger, hvis man vil deltage.
 
Kontakt: Beskæftigelsesministeriets pressetelefon: 5123 2830.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I takt med alderen: Flere forventer at arbejde efter pensionen4.4.2019 08:15:58 CESTPressemeddelelse

Flere forventer at udskyde livet som folkepensionist jo tættere de kommer på pensionsalderen. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der baserer sig på svar fra omkring 11.500 personer over 50 år. Kigger man på gruppen mellem 50 og 59 år med tungt eller hurtigt arbejde, så forventer otte procent at arbejde efter pensionen, mens det for dem mellem 60 og 64 år med tilsvarende arbejde er 15 procent. Det vil sige, at der næsten er tale om en fordobling. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er godt, at flere seniorer gerne vil tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet i takt med, at folkepensionsalderen nærmer sig. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så bliver vi ældre og har det heldigvis også bedre oppe i årene. Derfor er der behov for at flere, der kan, arbejder efter pensionen, hvis vi skal have råd til et stærkt velfærdssamfund. - Noget af udviklingen kan selvfølgeligt skyldes, at dem, der er nedslidte, har trukket sig tilbage, når de run

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum