DI - Dansk Industri

DI’s viceadministrerende direktør Kim Graugaard fylder 60 år

Del

Dansk Industris viceadministrerende direktør Kim Graugaard fylder 60 år onsdag den 22. september.

Kim Graugaard har i de seneste to årtier spillet en hovedrolle i overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked. Sammen med DI’s adm. direktør har Kim Graugaard på arbejdsgiversiden forhandlet overenskomstresultater hjem sammen med modparterne i CO-industri, Centralorganisationen af industriansatte i Danmark og 3F Transport. Det skete senest i 2020. Disse overenskomster har stor betydning for resten af det danske arbejdsmarked og går derfor under betegnelsen gennembrudsoverenskomster.

Kim Graugaard startede sin karriere i DA og har været i DI siden 1993. Her er han bl.a. ansvarlig for overenskomster, løn- og arbejdsmarkedspolitik samt erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser.

Kim Graugaard er næstformand i Industriens Pension, medlem af DA's bestyrelse, medlem af bestyrelsen i PFA og dommer i Arbejdsretten. Kim Graugaard er cand.scient.pol. fra Århus Universitet.

Kim Graugaard har tillige gennem årene deltaget aktivt i adskillige trepartsforhandlinger om væsentlige problemstillinger på det danske arbejdsmarked. Særligt under pandemien, hvor trepartsaftalerne nærmest var dagens orden.

Unges uddannelse står højt på Kim Graugaards agenda. I mange år har han f.eks. - som en del af sin portefølje - kæmpet sammen med sine medarbejdere på området for at løfte erhvervsuddannelserne, så det blev mere attraktivt for de unge at vælge en uddannelse som faglært, hvilket er stærkt efterspurgt af virksomhederne.

I det hele taget ligger udviklingen på det danske arbejdsmarked Kim Graugaard stærkt på sinde. Det gælder ikke mindst opbygningen af arbejdsmarkedspensionerne, som blev aftalt mellem overenskomstparterne og som trådte i kraft 1. januar 1993, og som betød, at langt flere lønmodtagere kunne se frem til større økonomisk tryghed i alderdommen. Men det gælder også mange af de andre reformer, der har været i den periode, hvor han har været involveret. Ikke mindst reformer med efterløn, pensionsalder og dagpengeret samt velfærdsaftalen i 2006 og tilbagetrækningsreformen i 2011.

Reformer, som efter Kim Graugaards mening har spillet en afgørende rolle for det danske velfærdssamfunds udvikling.

Fotos af Kim Graugaard til pressebrug kan hentes her

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum