DI - Dansk Industri

DI’s digitale taskforce efter første møde: Vi skal bruge data meget mere

Del

Dansk Industris digitale taskforce, CEO Commitment, er i fuld gang med arbejdet og opfordrede i forbindelse med sit første møde i dag regeringen til at slippe langt flere data, om eksempelvis sundhed, fri.

 - Data kan blive Danmarks måske mest værdifulde råvare fremover, men vi bruger det slet ikke nok i dag. Dermed går vi glip af store værdier for samfundet i form af nye sundhedsløsninger - og for vores virksomheder, som eksporterer de nye løsninger, siger branchedirektør i DI Digital, Rikke Hougaard Zeberg.

CEO Commitment er sammensat af topchefer fra 26 virksomheder heriblandt SMV’er og iværksættere samt forbundsformand Claus Jensen, Dansk Metal. På det første møde mandag den 3. maj drøftede deltagerne, hvordan vi får en bedre udnyttelse af data.

- Der er et klart ønske og anbefaling i taskforcen om, at vi skal i gang nu med at dele, bruge og kommercialisere data – både i det offentlige, i forskningen og i virksomhederne. Derfor opfordrer taskforcen regeringen til at komme i gang med arbejdet med at gøre data anvendelige på en sikker og etisk forsvarlig måde, siger Rikke Zeberg.

- Vi er enige i, at der skal være regulering af, hvordan data kan deles, men lad os dog komme i gang med at finde ud af konkret hvordan. Vi har verdens bedste data, som andre lande misunder os. Vi kunne f.eks. starte med at gå sammen i et offentlig-privat samarbejde, og skabe en række simple platforme inden for specifikke områder. Vi kunne f.eks. starte på sundhed, i byggesektoren eller på fødevareområdet.

Planen er nu, at forslagene fra CEO Commitment skal spilles ind til regeringens digitaliseringspartnerskab, som skal levere input til en kommende national digitaliseringsstrategi.

Næste møde i CEO Commitment finder sted 25. juni, hvor temaet er ”Digitale virksomheder skal skabe fremtidens arbejdspladser”.

Læs mere om CEO Commitment her

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: EU-Kommissionens klimaudspil kan blive en kæmpe gevinst for Danmark14.7.2021 14:45:29 CEST | Pressemeddelelse

EU Kommissionen har fremlagt en omfattende plan med konkrete initiativer, som skal gøre EU-landene i stand til at nå målet om mindst 55 procents reduktion af CO2 i 2030. Med planen viser EU en nødvendig handlekraft i forhold til klimaudfordringen. Den understøtter Danmarks muligheder for at indfri den ambitiøse 70 procents målsætning. Og den åbner et meget stort marked for danske virksomheder, som er stærke inden for vedvarende energi og energieffektiviseringer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum