Det Kongelige Teater

Dirigenten Michael Schønwandt har 40 års jubilæum på Det Kongelige Teater

Del

Torsdag d. 4 april kan den verdensberømte og anerkendte dirigent, Michael Schønwandt, fejre, at han i mere end 40 år har haft sin gang på de skrå brædder på Det Kongelige Teater.

Michael Schønwandt har siden sin dirigentdebut på Gamle Scene, som 25 årig i 1979 (Maskeballet af Verdi), været tilknyttet Det Kongelige Teater. Først som kapelmester, siden Kgl. kapelmester og fra 2000-2011 musikchef og chefdirigent for Det Kongelige Kapel.

Schønwandts store formidlingsevne og kærlighed til musik har medført, at han er en af de mest efterspurgte dirigenter i sin generation, og i 2011 blev han tildelt Kommandørkorset af Dannebrogordenen.

Schønwandt dirigerede åbningen af Operaen i 2005 og har ledet mange hundrede opførelser af operaer og balletter gennem årene, deriblandt en meget lang række nyopsætninger og uropførelser, såsom opsætningen af Wagners Nibelungens Ring og Richard Strauss´ Elektra og Die Frau ohne Schatten.

Startede som spydbærer i Operaen
Michael Schønwandt er tilbage i Operaen, hvor han dirigerer Drot og Marsk, der har premiere i Operaen den 23. marts. Og Drot og Marsk er ikke en hvilken som helst opera i Schønwandts karriere.

”Jeg har et ganske særligt forhold til Heises Drot og Marsk, som jeg indspillede i 1993 med DR Symfoniorkestret. Det er første gang, jeg dirigerer operaen i en scenisk version – og det sker i mit 40 års jubilæumsår. Til gengæld indledte jeg min sceniske karriere som statist og spydbærer i Drot og Marsk på Det Kongelige Teater i Prices version 1972.”

Ved forestillingen den 4. april kan han fejre 40-året for sin debut på Det Kongelige Teater.

Efterspurgt internationalt
Sideløbende med sin tilknytning til Det Kongelige Teater har Michael Schønwandt en stor international karriere, både inden for opera- og orkesterverdenen. Han har dirigeret forestillinger på Wiener Staatsoper, Covent Garden i London, Bayreuth Festspillene, operahusene i Paris, Bruxelles, Stuttgart, Berlin og Hamborg. Han har været chefdirigent i Berliner Sinfonie Orchester, kunstnerisk leder af Den Hollandske Radios Kammerfilharmoni i Amsterdam, og fra 2015 er han chefdirigent for Operaen og Nationalorkestret i Montpellier. 

Michael Schønwandt medvirker på en lang række cd- og dvd-indspilninger, blandt andet har han indspillet samtlige Carl Nielsens symfonier på cd samt dvd-indspilningen af Wagners ”Nibelungens Ring”. Sidstnævnte  vandt i  2009 en af verdens mest prestigefyldte priser, The Gramophone Award, i kategorien ”DVD of the Year”.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum