Din hund elsker at spise giftig havegødning
En væsentlig ingrediens i gødningspillerne er nemlig benmel, som hunde elsker. Desværre er der også mange andre ting i gødningen, fx kemikalier, som hunde ikke kan tåle.
Hos Agria Dyreforsikring ser vi hvert år adskillige hunde, der er blevet forgiftet efter at have spist gødningspiller.
Det er derfor vigtigt at være opmærksom på de potentielle farer, gødningspillerne udgør, når du beslutter, hvordan og med hvad, du vil gøde i din have.
Symptomer på forgiftning
Hvis din hund bliver forgiftet af at have spist gødningspiller, kan den vise forskellige symptomer, og de kan variere i intensitet afhængigt af hundens størrelse, mængden indtaget og andre faktorer. Nogle af de almindelige symptomer inkluderer:
- Opkastning og diarré: Hunde kan opleve hyppig og ukontrolleret opkastning samt diarré som reaktion på gødningspillernes giftige indholdsstoffer.
- Mavesmerter: Hunde kan udvise tegn på ubehag eller smerte i maven, herunder knurren eller beskyttelse af området.
- Sløvhed og svaghed: Giftstofferne i gødningspillernes benmel kan forårsage generel træthed, svaghed og mangel på energi hos hunden.
- Øget tørst og vandladning: Nogle hunde kan begynde at drikke mere vand end normalt og hyppigere tisse som en reaktion på forgiftningen.
Oplever du disse symptomer og har du mistanke om, at din hund har spist gødningspiller, så skal du hurtigst muligt søge dyrlæge eller kontakte en digital dyrlægerådgivningstjeneste.
Der findes gode alternativer til gødningspillerne
For at undgå potentielle hundeforgiftninger kan du overveje alternative metoder til at holde haven frodig og sund. Her er nogle hundesikre alternativer:
- Organisk gødning: Brug af organisk gødning er en sikrere mulighed for at opretholde en frodig have uden at udsætte hunde for sundhedsrisici. Organiske produkter er lavet af naturlige ingredienser og er fri for farlige kemikalier.
- Kompost: Oprettelse af en kompostbunke i haven kan give naturlig næring til planterne og samtidig være ufarlig for hunde. Kompostering af køkkenaffald og haveaffald reducerer også affaldsmængden.
- Flydende gødning: Vælg gødning på flaske, der blandes op i vand. Så sikrer du at gødningen optages med det samme og ikke udgør en risiko for hunden, når den kommer forbi på et senere tidspunkt.
Vælger du at bruge gødningspiller, så bør du vande arealet en hel del efter at gødningen er spredt, så du er sikker på at alle rester fra gødningspillerne er væk, før du slipper hunden løs i haven.
Nøgleord
Kontakter
Lotte EversPresseansvarligAgria Dyreforsikring
Tlf:2878 3270lotte.evers@agria.dkBilleder
Information om Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år. De fleste medarbejdere er selv dyreejere og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger, er Agria med til at udvikle dyrehold, dyresport og dyrehelbred. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel slanger, kaniner, ildere og papegøjer.
Kontakt
+45 70101065
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Mange katte rammes af loppeallergi22.8.2023 11:11:39 CEST | Pressemeddelelse
Det er højsæson for lopper året rundt! Derfor kan det være en god idé at tjekke din kat for lopper og investere i forebyggende loppemidler. Mange katte får nemlig problemer med loppeallergi, som kan være meget generende for katten og i svære tilfælde resultere i behandlingskrævende hudproblemer.
Kæledyrsejere maler sig selv op i hjørnet17.8.2023 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Stadig flere kæledyrsejere får øjnene op for, at det giver økonomisk mening ikke at samle alle sine forsikringer i ét generalist forsikringsselskab. Problemet er nemlig, at når man gør brug af sin forsikring, så er der en risiko for, at præmien stiger eller forsikringen opsiges.
Pas på hunden – svømmeturen kan være farlig9.8.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hunde og blågrønne alger er en farlig kombination. Og når sommervarmen, som nu, er over landet, så kan der følge blågrønne alger med, som kan udgøre en fare for hunden. De kan ikke bare gøre hunden syg, men i værste tilfælde slå den ihjel. Der er set eksempler på at en hund, der har rullet sig i alger for derefter at slikke sig, er blevet syg. Her fortæller vi dig, hvad du skal være opmærksom på.
Hvad koster det at eje en hest?27.7.2023 11:48:52 CEST | Pressemeddelelse
Alle kæledyr kræver opmærksomhed og koster penge, men der er alligevel stor forskel på at eje et marsvin eller en hest. Heste er store dyr, som kræver en del af sin ejer, både i forhold til pasning og pengepung. Men hvad koster det egentlig at have en hest?
Ferie med eller uden hund: Nyttige tips og råd19.7.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring viser, at fire ud af ti hundeejere overvejer at tage hunden med på sommerferie. Det er en beslutning, der kræver forberedelse og et lidt større feriebudget. Her er en samling af gode råd, når du skal træffe beslutninger om sommerferie med din hund.