Green Power Denmark

Digitaliseringsstrategi skal gøre Danmark grønnere

Del

Regeringen vil med ny strategi, som indeholder 61 initiativer, styrke digitaliseringen. Det kan sætte yderligere fart på den grønne omstilling, lyder det fra Green Power Denmark, som hilser strategien velkommen.

Danmark er et af Europas mest digitaliserede lande. Nu vil regeringen sætte yderligere skub på digitaliseringen med sin nye strategi, som indeholder 61 initiativer under 6 visioner, hvor accelerering af grøn omstilling gennem digitale løsninger er en af visionerne.

Green Power Denmark glæder sig over, at grøn omstilling, energi- og forsyningssektoren og cybersikkerhed står centralt i den.

- Danmark skal være en grøn og digital frontløber. Vi skal bruge digitalisering til at sætte endnu mere strøm til klimakampen og sørge for, at den grønne omstilling sker på den mest effektive og samfundsøkonomisk hensigtsmæssige måde. I energibranchen ser vi frem til at omsætte strategi til praksis i tæt samarbejde med regeringen og myndigheder, siger Jørgen S. Christensen, direktør for netteknik i Green Power Denmark.

Med strategien vil regeringen etablere et Forsyningsdigitaliseringsprogram, der skal drive udviklingen mod en sammenhængende grøn forsyningssektor, der udnytter ressourcer og infrastruktur bedre på tværs af værdikæder og forsyningsarter. Det glæder Green Power Denmark.

- Bedre adgang til data og viden på tværs af forsyningssektoren bliver afgørende for at sikre fleksibilitet, skabe nye grønne forretningsløsninger og udnytte den grønne omstillings fulde potentiale. Vi skal have udviklet et sæt fælles digitale spilleregler for energi- og forsyningssektoren, som sikrer, at alle energileverandører og -forbrugere kan dele data, siger Jørgen S. Christensen.

Stærk cybersikkerhed er fundament for digitalisering
I takt med den øgede digitalisering af forsyningssektoren bliver en række samfundskritiske ydelser i stigende grad eksponeret for digitale trusler. Derfor har regeringens digitaliseringsstrategi også et særskilt fokus på at styrke forsvarsmuren mod indtrængen fra udbudne gæster.

- Det er godt, at cybersikkerhed er højt prioriteret i strategien, og der er fokus på den kritiske infrastruktur. En stærk cybersikkerhed er fundamentet for den nødvendige digitalisering. I den kritiske infrastruktur har vi god erfaring med samarbejde omkring cybersikkerhed, bl.a. ved samarbejdet mellem el, gas og varme omkring etableringen af EnergiCERT. Det har været en af hjørnestenene i at ruste disse brancher i forbindelse med krigen i Ukraine, siger Jørgen S. Christensen.

Kontakter

Bjarke Lund Larsen
Presserådgiver
Telefon: 2310 8323

Information om Green Power Denmark

Green Power Denmark
Green Power Denmark
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

35 300 400http://greenpowerdenmark.dk

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft. 

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum