DI - Dansk Industri

Digitaliseringsmilliard vækker glæde i DI

Del

Regeringen har i dag præsenteret sin længe ventede digitale vækststrategi. Med strategien følger en mia. kr. til at styrke de mindre danske virksomheder, fremme digitale kompetencer og til at gøre Danmark til globalt center for digitalisering.

Digitaliseringsmilliarden vækker glæde i landets største erhvervsorganisation DI, som i en årrække nu har gjort digitalisering til et vigtigt satsningsområde for dansk erhvervsliv.
 
- Det er stærkt, at regeringen følger sine digitale visioner op med en digitaliseringsmilliard. Med flere digitale investeringer både i det offentlige og i virksomhederne kan vi vise omverden, at Danmark er et af de bedste digitale lande i verden, og det går vi benhårdt efter at blive ved med at være, siger adm. direktør Karsten Dybvad, DI.
 
I strategien lanceres der bl.a. en Digital Hub og en teknologipagt, der begge skal gøre os alle sammen dygtigere i digitale discipliner.
 
- Vores virksomheder leder med lys og lygte efter medarbejdere med digitale kompetencer, og hvis de ikke kan finde dem, vil det koste både virksomhederne og Danmark dyrt. Derfor skal vi alle blive dygtigere digitalt – fra første skoledag til sidste dag på arbejdsmarkedet. Dem, der vinder de digitale talenter, har en god chance for at vinde den digitale fremtid, siger Karsten Dybvad.
 
Regeringens digitale hub er et partnerskab mellem offentlige og private parter. DI’s Digitaliseringspanel stod i sin tid bag forslaget om den digitale hub, og DI er blandt de stiftende partnere.
 
- Det kan virkelig blive et boost både for nye og etablerede virksomheder i hele landet, hvis vi gør Danmark til det naturlige førstevalg for innovative virksomheder og digitale talenter fra hele verden. Digital Hub er et stærkt initiativ, som vi er glade for at være fødselshjælpere til, siger Karsten Dybvad.  
 
DI håber også, at den digitale vækststrategi følges op af nye ambitiøse målsætninger for og øgede investeringer i digitaliseringen af den offentlige sektor.
 
- Digitaliseringen er et fantastisk værktøj til at sikre bedre og hurtigere service til borgere og virksomheder. Det håber vi, at regeringen vil prioritere med nye mål og tilsvarende investeringer i en digital offentlig sektor, fortsætter Karsten Dybvad.
 
Endelig fremhæver DI, at der med den digitale vækststrategi etableres et særskilt e-handelscenter (E-SMV), som skal fremme danske SMV’ers brug af nye muligheder inden for e-handel.
 
- E-handel er en vigtig vej til at nå kunderne på det globale marked, men alt for mange danske virksomheder holder sig stadig tilbage. Vi håber, at mange flere virksomheder nu vil kaste sig over e-handel, siger Karsten Dybvad.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Stor messe hjælper internationale medarbejdere med at finde bolig12.11.2018 07:00pressemeddelelse

Danske virksomheder kan ikke undvære udenlandske talenter, og stadig flere internationale højtuddannede tager springet og flytter til Danmark. Men de har problemer med at finde et sted at bo – i hvert fald et, som de kan betale. Derfor inviterer Dansk Industri og International House nye internationale borgere til messen Housing Fair, der hvert år er et stort tilløbsstykke for internationale talenter. Housing Fair finder sted d. 14. november 2018.

Er blockchain klar til erhvervslivet?9.11.2018 13:12Presseinvitation

Det nye internet er det blevet kaldt. Blockchain er sidste ny skrig i den teknologiske udvikling, som ventes at få stor betydning for samfundet og for erhvervslivet. Blockchain kan blandt andet bruges til at forhindre kopiering og forfalskninger. Blockchain er mere end hype. Men er teknologien klar til brug i erhvervslivet – og er erhvervslivet klar? Det er nogle af de spørgsmål, som DI Digital og Nordic Blockchain Association fokuserer på nu.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum