DI - Dansk Industri

Digitaliseringsmilliard vækker glæde i DI

Del

Regeringen har i dag præsenteret sin længe ventede digitale vækststrategi. Med strategien følger en mia. kr. til at styrke de mindre danske virksomheder, fremme digitale kompetencer og til at gøre Danmark til globalt center for digitalisering.

Digitaliseringsmilliarden vækker glæde i landets største erhvervsorganisation DI, som i en årrække nu har gjort digitalisering til et vigtigt satsningsområde for dansk erhvervsliv.
 
- Det er stærkt, at regeringen følger sine digitale visioner op med en digitaliseringsmilliard. Med flere digitale investeringer både i det offentlige og i virksomhederne kan vi vise omverden, at Danmark er et af de bedste digitale lande i verden, og det går vi benhårdt efter at blive ved med at være, siger adm. direktør Karsten Dybvad, DI.
 
I strategien lanceres der bl.a. en Digital Hub og en teknologipagt, der begge skal gøre os alle sammen dygtigere i digitale discipliner.
 
- Vores virksomheder leder med lys og lygte efter medarbejdere med digitale kompetencer, og hvis de ikke kan finde dem, vil det koste både virksomhederne og Danmark dyrt. Derfor skal vi alle blive dygtigere digitalt – fra første skoledag til sidste dag på arbejdsmarkedet. Dem, der vinder de digitale talenter, har en god chance for at vinde den digitale fremtid, siger Karsten Dybvad.
 
Regeringens digitale hub er et partnerskab mellem offentlige og private parter. DI’s Digitaliseringspanel stod i sin tid bag forslaget om den digitale hub, og DI er blandt de stiftende partnere.
 
- Det kan virkelig blive et boost både for nye og etablerede virksomheder i hele landet, hvis vi gør Danmark til det naturlige førstevalg for innovative virksomheder og digitale talenter fra hele verden. Digital Hub er et stærkt initiativ, som vi er glade for at være fødselshjælpere til, siger Karsten Dybvad.  
 
DI håber også, at den digitale vækststrategi følges op af nye ambitiøse målsætninger for og øgede investeringer i digitaliseringen af den offentlige sektor.
 
- Digitaliseringen er et fantastisk værktøj til at sikre bedre og hurtigere service til borgere og virksomheder. Det håber vi, at regeringen vil prioritere med nye mål og tilsvarende investeringer i en digital offentlig sektor, fortsætter Karsten Dybvad.
 
Endelig fremhæver DI, at der med den digitale vækststrategi etableres et særskilt e-handelscenter (E-SMV), som skal fremme danske SMV’ers brug af nye muligheder inden for e-handel.
 
- E-handel er en vigtig vej til at nå kunderne på det globale marked, men alt for mange danske virksomheder holder sig stadig tilbage. Vi håber, at mange flere virksomheder nu vil kaste sig over e-handel, siger Karsten Dybvad.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Frankrigs præsident Emmanuel Macron møder dansk erhvervsliv i Industriens Hus17.8.2018 16:47pressemeddelelse

Efter indbydelse fra Hendes Majestæt Dronningen kommer Frankrigs præsident, H.E. Emmanuel Macron på statsbesøg i Danmark den 28.-29. august 2018. Det seneste franske statsbesøg blev afholdt i 1982. Som en del af statsbesøget mødes Frankrigs præsident med dansk erhvervsliv i Industriens Hus. H.K.H. Kronprinsen og statsminister Lars Løkke Rasmussen deltager også i det fransk-danske ”Business Forum”. Præsidenten vil deltage i debat med centrale personer fra dansk erhvervsliv og med arbejdsmarkedets parter. Det sker under temaet ”Transforming France: A Nordic Perspective”. Udgangspunktet for mødet er dermed emner som den danske arbejdsmarkedsmodel, det danske uddannelsessystem, international handelspolitik, europæisk erhvervslovgivning, digitalisering, innovation og investeringer i Frankrig. Blandt deltagerne er over 30 franske virksomhedsledere samt en række danske virksomheder med store investeringer i Frankrig. De mødes også, når Dansk Industri efter arrangementet med præsidenten organi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum