Søfartsstyrelsen

Digitalisering skal gøre søfarten sikrere og mere effektiv

Del

Søfartsstyrelsen og IALA var for ottende gang værter for konferencen e-Navigation Underway. Under den to-dage lange konference på Oslobåden var mulighederne ved ny teknologi og digitalisering i fokus.

Konferencen med mere end 150 deltagere fra 5 kontinenter mundede ud i, at der nu skal på at realisere fordelene ved de mange digitale muligheder, som hele tiden udvikles.

Direktør i DFDS Niels Smedegaard var blandt talerne, og han nævnte både muligheder og udfordringer ved tidens digitaliseringsfremskridt.

Vi skal forstå og udnytte de teknologiske muligheder meget hurtigere. Den teknologiske udviklingskurve er så stejl, at vi mennesker ikke kan håndtere den. Vi har bekymringer for, hvad teknologien vil medføre. Vores opgave er at tilpasse os meget hurtigere. Det kræver uddannelse og nye måder at arbejde sammen på”

Nogle af de områder, der blev drøftet på konferencen, var muligheder for forenkling af skibes havnerapportering via digitalisering, cyber-sikkerhed, og hvordan kyststaters opgaver fremover kan løses ved brug af digitale hjælpemidler via samarbejde globalt.

Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth, gjorde det klart på konferencen, at der skal samarbejdes globalt om digitalisering:

Mange af os er opsatte på at fremskynde processen med digital harmonisering i de relevante internationale organer og på at diskutere cyber-security standarder. Teknologien er klar, industrien er klar, og nu er det på tide, at vi alle begynder at levere konkrete og reelle resultater, der kan gøre en forskel i den virkelige verden.”

I flere lande er både myndigheder og private langt fremme med at udvikle digitale værktøjer til skibsfarten, men det er ofte enkeltstående løsninger og samarbejdet på tværs af lande eller digitale systemer forhindrer en større spredning af de bedste løsninger.

Nøgleord

Billeder

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Fjordvænget 30
4220 Korsør

72 19 60 00https://www.soefartsstyrelsen.dk/

I Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum