TCS

Digitalisering disrupter den europæiske forsyningssektor

Del

Rapport fra TCS konkluderer, at digitalisering og decentraliseret elproduktion bliver afgørende for ny forretning i den europæiske forsyningssektor.

København, den 6. december 2017 – It-virksomheden TCS (Tata Consultancy Services) annoncerer i dag et nyt studie af udviklingen i den europæiske forsyningssektor. Rapporten kan konkludere, at størstedelen af forsyningsselskaber betragter digitalisering som helt afgørende for nye indtægtsstrømme. 79 procent af de adspurgte beslutningstagere i industrien hævder desuden, at en decentraliseret elproduktion, for eksempel fra lokale vindmøller og solcelleanlæg, er nøglen til ny forretning.

Studiet er udarbejdet af IDC Energy Insights og iværksat af TCS*. Det er udført blandt ledere, beslutningstagere og it-chefer i 13 europæiske lande, herunder Danmark.

“Ny teknologi er ved at disrupte forsyningssektoren, det viser vores studie meget tydeligt. Samtidigt sker der et digitaliseringspres udefra og ind i branchen, hvor ’magten’ flyttes over til forbrugeren. Der er opstået et helt nyt økosystem inden for energi, hvor ’data’ er valutaen, og ’erfaring’ er vurderingsprisen. Det er den nye virkelighed, som forsyningsselskaber skal navigere i,” udtalerSandeep Simon, Europachef for TCS Utilities.

Energi- og forsyningsmarkedet i Europa undergår i disse år store forandringer drevet både af digital nytænkning og af lovmæssige stramninger, samtidig med at branchen bevæger sig væk fra centraliseret forsyning til mere fleksible og dynamiske forretningsmodeller. En decentraliseret og varierende elproduktion fra vindmøller, solceller mv. stiller nye krav om modernisering til el-nettet og infrastrukturen.

”Der er en appetit efter forandringer i den europæiske forsyningssektor, som dels har været drevet af lovændringer og dels af nye forventninger fra kunderne – med digitalisering som den underliggende drivkraft,” siger Roberta Bigliani, Vice President IDC Energy Insights. ”Der findes naturligvis allerede succeshistorier, men mange forsyningsselskaber er først nu ved at få øjnene op for potentialet i digital innovation. Vores studie understreger, at de store komplekse organisationer skal til at arbejde anderledes med det nye økosystem for at følge med markedets hurtige forandringer.”

Udover at decentraliseret elproduktion kan betyde nye indtægtskilder for forsyningsselskaber, nævner respondenterne også el-køretøjer, efterspørgselsstyring, ny teknologi til energilagring, og mikro-grids som nye forretningselementer og fremtidige indtægtskilder.

Læs mere om IDC rapporten her: http://info.tcs.com/grounding-utilities-dreams-of-new-revenue-streams/

Om rapporten

IDC Executive Brief præsenterer et afsnit af de vigtigste resultater af 2016 IDC Energy Ecosystem Survey, iværksat af TCS. Undersøgelsen fandt sted mellem oktober og november 2016 og omfattede 120 ledere, beslutningstagere it-chefer fra europæiske forsyningsvirksomheder i Belgien, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Holland, Norge, Portugal, Spanien, Sverige og Storbritannien.

*Kilde: IDC White Paper, sponsoreret af Tata Consultancy Services, “Grounding Utilities’ Dreams of New Revenue Streams”, July 2017 

Kontakter

Mattias Af Geijerstam
TCS Director of Communications, Nordic Region
E-mail: mattias.afgeijerstam@tcs.com
Tlf.: +46 723989188

Billeder

Vedhæftede filer

Information om TCS

TCS
TCS
Kalvebod Brygge 45
1560 København V

https://www.tcs.com/

Om TCS Norden

TCS har eksisteret i Norden siden 1991. De har omkring 9.000 medarbejdere i Danmark, Sverige, Finland og Norge, som leverer en konsulentdrevet produktportefølje af it-tjenester gennem TCS’ unikke Global Network Delivery Model™. TCS udvikler research-baserede kundeløsninger i deres Innovation Labs og holder et strategisk fokus på værdi-sourcing og på dagsordenen for digital transformation. Det gør TCS til et oplagt valg for nordiske virksomheder, når de skal vælge digitale løsninger. Derudover er TCS de seneste otte år blevet kåret som nummer ét i kundetilfredshed blandt nordiske it-leverandører af adskillige undersøgelser. For femte år i træk fik TCS i 2017 prisen som den bedste arbejdsgiver i Europa af Top Employer Institute.  Danmark, Sverige og Norge var også blandt de markeder, hvor TCS blev anerkendt som den bedste arbejdsgiver.

Følg pressemeddelelser fra TCS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TCS