Erhvervsministeriet

Digitale turister stiller nye krav til dansk turisme

Del

Turisterne i dag har i stigende grad en digital adfærd før, under og efter rejsen. Det stiller nye krav til det danske turismeerhverv. Men digital forretningsudvikling kan åbne op for nye vækstpotentialer i dansk turisme, viser ny rapport.

Den stigende digitalisering er både en udfordring og en vigtig kilde til vækst blandt danske virksomheder. Dette gælder i høj grad også i turismeerhvervet, hvor den digitale udvikling har forandret turisternes adfærd markant.

En ny rapport fra Det Nationale Turismeforum om digitalisering i turismeerhvervet klarlægger de digitale turisters ændrede behov. Rapporten giver en række anbefalinger til, hvordan turismevirksomheder og -organisationer i Danmark kan udnytte digitaliseringen til at skabe øget vækst.

Blandt andet peger rapporten på betydningen af digital markedsføring, let tilgængelige og mobiloptimerede hjemmesider og bookingsystemer, og digitale gæsteservices, som tillader den selvhjulpne digitale rejsende at finde information, foretage køb, checke ind osv. online.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Den digitale udvikling har ændret hverdagen for os alle sammen. Vi er altid ’på’, vi forventer at have adgang til alverdens informationer, uanset hvor vi befinder os, og vi har vænnet os til at klare planlægning og praktik, mens vi er på farten. Det gælder også, når vi rejser, og det gælder naturligvis også for turister, som kommer til Danmark."

"Hvis Danmark skal have del i den globale turismevækst, er det derfor vigtigt, at det danske turismeerhverv formår at følge med turisternes ændrede behov, så turisterne kan få tilbudt relevante services i et digitalt format."

"Den digitale omstilling af turismeerhvervet, som rapporten her omhandler, indtager en yderst central plads i den udvikling af dansk turisme, som blev sat i gang med den ambitiøse nationale turismestrategi, som den tidligere regering lancerede i september måned, og som regeringen fortsat vil have stort fokus på.”

Læs pressemeddelelse og rapport

Kontaktperson: presserådgiver Sara Ringgaard Price, srp@evm.dk, 91 39 94 07

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny rapport viser gevinsterne ved det indre marked på tværs af hele EU27.9.2018 09:13pressemeddelelse

En ny rapport viser, at Danmark ikke er alene om at drage fordel af det indre marked. Rapporten understreger, at handlen med varer og tjenester inden for det indre marked er afgørende for den økonomiske aktivitet i alle medlemslande og står for 56 millioner jobs på tværs af EU. Endelig peger rapporten på, at det indre marked faciliterer små virksomheders deltagelse i europæiske og globale værdikæder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum