Danmarks Idrætsforbund

DIF: Tilfredshed med regeringsgrundlag

Del
Foreningsidrætten har fået en fremtrædende placering i det nye regeringsgrundlag. DIF’s formand giver de frivillige kræfter æren for dette.

Den nye SVM-regering præsenterede i dag sit regeringsgrundlag. I grundlaget har det frivillige idrætsliv fået en fremtrædende placering. Det bliver i grundlaget understreget, hvilken enorm værdi det giver, når danskerne i foreningslivet mødes på tværs af geografiske, sociale, økonomiske og etniske skel.

Regeringen vil arbejde for at styrke det frivillige idræts- og foreningsliv, gøre det nemmere at rekruttere og fastholde frivillige samt sikre foreningslivet stabile rammevilkår.

”Alt dette er et kæmpe skulderklap til alle de frivillige kræfter i foreningslivet og den indsats, som bliver leveret ude i foreningerne og i forbundene. Jeg er meget tilfreds med, at regeringen påskønner værdien af foreningslivet og opfatter det som en central aktør i det danske samfund,” siger formand for DIF, Hans Natorp.

Der står i regeringsgrundlaget også, at regeringen vil understøtte arbejdet i ’Bevæg dig for livet’, indsatsen i eliteidrætten, talentudviklingen og arbejdet med at skaffe store idrætsevents til Danmark.

Konstruktiv samarbejdspartner

Desuden vil regeringen gøre en særlig indsats for de unge, som hverken er i uddannelse eller på arbejdsmarkedet, hjælpe mennesker med svær overvægt, hjælpe unge med trivselsproblemer og sikre alle unge en adgang til fritidslivet. Det er indsatsområder, hvor DIF vil byde sig til.

”Foreningsidrætten er en vigtig samfundsaktør. Vi løfter og skal løfte et samfundsansvar. Derfor står vi også fra første dag klar som en konstruktiv samarbejdspartner for den nye regering. Vi har konkrete bud på, hvordan idrætten kan hjælpe i forhold til disse store dagsordener, og jeg ser virkelig meget frem til samarbejdet,” siger Hans Natorp.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

63 20 61 00http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum