Danmarks Idrætsforbund

DIF jubler over bred mediedækning af OL frem til 2032

Del

DR, TV 2 og Discovery deler rettighederne til at vise OL for danskerne frem til og med 2032.

Foto: DIF
Foto: DIF

Pernille Blume slår hånden i bassinkanten et splitsekund foran sine konkurrenter og vinder OL-guld. Viktor Axelsens fjerbold bliver på den rigtige side af linjen, og han bryder sammen i tårer som olympisk mester. Og Anne-Marie Rindom krydser mållinjen og hopper jublende i vandet og giver svømmende et sejrsinterview efter sin første OL-guldmedalje.

De tre olympiske dramaer og mange flere står lysende klart på mange danskeres nethinder, fordi de kan huske de dramatiske billeder fra deres skærme. Fremover venter der flere dramatiske OL-konkurrencer med dansk deltagelse – og de vil kunne ses i de danske stuer, eftersom DR, TV 2 og Discovery har sikret sig rettighederne frem til og med OL i Brisbane i 2032.

”OL er verdens største sportsbegivenhed, så den skal kunne ses og følges af alle danskere. Derfor er danskerne de store vindere med dagens aftale. Vi kommer i fremtiden alle til at bide negle og sidde på kanten af stolen, når danske atleter kæmper om olympisk metal ude i verden, siger formanden for DIF, Hans Natorp, og fortsætter:

”Det er meget afgørende for DIF, at OL-rettighederne går til tv-stationer, som har stor udbredelse, som hele befolkningen ser på daglig basis og har en naturlig adgang til. Til OL præsenteres vi for alt fra bueskydning og banecykling til skateboarding og håndbold på landsdækkende tv. Her ser vi sportsgrene, som vi ellers ikke ville se, og vi møder nye lysende stjerner på idrætshimlen. På den måde samler OL os og bevæger os som nation.”

Disse olympiske events er med i aftalen:

• 2026, februar: De Olympiske Vinterlege, Milano-Cortina d’Ampezzo, Italien.

• 2028, juli-august: De Olympiske Lege, Los Angeles, USA.

• 2030, februar: De Olympiske Vinterlege. Det er endnu uafklaret, hvor de holdes.

• 2032, juli-august: De Olympiske Lege, Brisbane, Australien.

Aftalen indeholder også Youth Olympic Games, som er et multisport-event for ungdomsatleter, og hvor Danmark altid deltager.

DR og TV 2 har både de digitale olympiske rettigheder samt rettighederne til klassisk flow-tv, mens Discovery udelukkende har de digitale rettigheder.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: DIF
Foto: DIF
Download

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

63 20 61 00http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum