Danmarks Idrætsforbund

DIF get2sport modtager millionstøtte til flygtninge

Del

Grundfos Fonden støtter DIF get2sport med fem millioner kroner, så ukrainske flygtninge kan blive budt velkommen i de danske idrætsforeninger.

Mange ukrainere og især mange ukrainske børn ankommer i disse dage til Danmark på flugt fra russiske bombardementer. Gennem mere end et årti har DIF via sin særlige indsats, DIF get2sport, hjulpet idrætsforeninger i udsatte boligområder med eksempelvis at modtage flygtninge. DIF get2sport modtager nu en særlig støtte på fem millioner kroner fra Grundfos Fonden i en tid, hvor en ny og uventet flygtningestrøm rammer Danmark.

”For en måned siden havde vi ikke drømt om, at Rusland ville bombe millioner af ukrainere på flugt og skabe en ny flygtningekrise midt i Europa. Men det er desværre en realitet, og foreningsidrætten skal give de ukrainske børn et frirum i idrættens leg og fællesskaber. Støtten fra Grundfos Fonden gør, at vi får kræfter til at håndtere denne nye og uventede situation,” siger DIF’s formand, Hans Natorp.

Erfaringer med flygtninge og idræt

DIF get2sport har stor erfaring med hjælpe flygtninge fra blandt andet Balkan-konflikterne og borgerkrigen i Syrien ind i foreningslivet. Og med at ruste foreningernes frivillige kræfter til at kunne tage imod disse flygtninge. Midlerne fra Grundfos Fonden skal ikke kun gå til at hjælpe ukrainske flygtninge, men også flygtninge i Danmark fra andre konflikter.

”Vi er meget motiverede for at komme i gang. Vi har i DIF get2sport en tæt dialog med kommunerne, en god organisering og en masse erfaringer, vi kan trække på. Vi hører, at vores foreninger og forbund står klar til at hjælpe. Støtten fra Grundfos Fonden betyder, at vi kan skalere op øjeblikkeligt. Dermed kan vi håndtere den nye og ulykkelige situation og samtidig tage os af dem, der i forvejen har brug for DIF get2sport, ” siger Hans Natorp.

DIF get2sports filosofi er at hjælpe idrætsforeningers frivillige kræfter til at kunne håndtere, når der kommer medlemmer med særlige udfordringer. DIF get2sport samarbejder eksempelvis med landets kommuner om ressourcepersoner, som kan aflaste de frivillige kræfter, så de kan koncentrere sig om at træne og skabe sociale fællesskaber.

Desuden laver DIF get2sport brobygning mellem eksempelvis flygtninge og foreninger og kan hjælpe med eksempelvis kontingentstøtte og sportsudstyr.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum