DI - Dansk Industri

DI: Virkelig godt med bred aftale om genåbning

Del

Folketinget baner vej for fuld genåbning, når alle over 50 år er vaccineret. Nu lysner det forude, mener DI.

Liberale erhverv som frisører genåbner efter påske, flere unge kommer i skole, mens mindre storcentre åbner fra 13. april.

Det er elementer i den mere langsigtede aftale om genåbning af Danmark efter coronakrisen, der mandag aften faldt på plads i Folketinget efter flere timers forhandlinger.

- Det er virkelig godt for Danmark med en bred genåbningsaftale, hvor røde og blå partier sammen tager ansvar for at sikre den vished i samfundet, som vi i erhvervslivet har efterspurgt længe, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen og tilføjer:

- Ikke mindst er vi meget tilfredse med enigheden omkring en fuld genåbning, når alle over 50 år er vaccineret, og at coronapasset bliver taget i brug for at kunne åbne tidligere.

Slut med nedlukningers mørke tid

Påsken bliver lang for de mange, som stadig er ramt af restriktioner, men nu lysner det.

- Prioriteringsrækkefølgen i aftalen ser ved første øjekast fornuftig ud, selvom vi naturligvis gerne havde set, at genåbningen kunne iværksættes hurtigere. Med dagens aftale kan vi forhåbentligt endegyldigt lægge de brede nedlukningers mørke tid bag os, siger Lars Sandahl Søresnen.

- Og det er også på høje tid, at liberale erhverv og storcentre kan åbne efter påske, efter vi har set en succesfuld åbning af detailhandlen, hvor danskerne igen har vist, at de tager ansvar for en sikker genåbning, fortsætter han.

Læs også: Danmark skal senest være genåbnet helt når +50årige er vaccineret

Hjælpepakker til restriktioner er slut

Det er samtidig vigtigt at holde fast i hjælpepakker og kompensationsordninger, så længe der ikke er tale om en fuld genåbning, pointerer han videre. Ellers risikerer man at virksomheder bukker under, også her i slutfasen.

- Derudover er der herefter behov for en ekstra målrettet hånd til de brancher, som har været ekstraordinært hårdt ramt af langvarige tvangslukninger og som ikke kan komme op i omdrejninger på få dage, som f.eks. oplevelsesindustrien, siger han.

Læs også: DI: Forlæng hjælpepakkerne nu

DI: Smitten skal stadig slås effektivt ned
Lars Sandahl Sørensen ser dagens aftale som et skulderklap til fællesskabet, som samtidig også stiller krav til samme fællesskab om fortsat ansvarlighed. For selv om Danmark nu har lagt kursen mod fuld genåbning, så er coronakrisen ikke nødvendigvis afsluttet.

- Mange lande omkring os står midt i en tredje bølge, så det er afgørende, at vi bliver ved med at passe på hinanden og lade os teste, så vi kan slå smitten ned effektivt og lokalt frem for at skulle lukke mere ned igen, slutter Lars Sandahl Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressechef Søren Langelund, tlf. 2091 9335 eller mail slan@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Virksomheder skal forberede sig på nye EU-krav til brug af kunstig intelligens21.4.2021 14:48:07 CEST | Pressemeddelelse

Virksomheders og myndigheders brug af kunstig intelligens skal reguleres intelligent, så vi kan sætte turbo på den digitale udvikling i Europa. EU-Kommissionen lægger med et nyt udspil onsdag op til mere ansvarlig brug af data og stiller samtidig krav til brug af den moderne teknologi. DI hilser den nye regulering velkommen, men frygter samtidig tunge administrative byrder for virksomhederne.

Glædeligt at private sociale tilbud får lov at bestå – lad os nu holde fokus på kvaliteten14.4.2021 13:42:16 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet har indgået en aftale om styrkelse af tilsynet på socialområdet. Aftalen indeholder en generel styrkelse af socialtilsynet og en særlig styrkelse af det økonomiske tilsyn med både offentlige og private sociale tilbud. Aftalen indeholder derimod ikke som frygtet et forbud mod private tilbud, og det glæder DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum