DI - Dansk Industri

DI vil trække sydeuropæisk arbejdskraft til Danmark

Del

Antallet af sydeuropæere, der er fuldtidsbeskæftigede i Danmark, er tredoblet til 11.000 på ti år. Men med 17 mio. ledige i hele EU og høje ledighedsprocenter i Sydeuropa er der potentiale for at hente noget af den manglende arbejdskraft derfra. Spørgsmålet er hvordan? Derfor inviterer DI nu regeringen til et samarbejde om at kortlægge mulighederne for yderligere europæisk rekruttering.

- Mange danske virksomheder har svært ved at finde de nødvendige medarbejdere. Derfor er der behov for at undersøge, om det er muligt at rekruttere flere medarbejdere fra de europæiske lande – især fra de sydeuropæiske lande, hvor ledigheden er betydelig, siger Steen Nielsen, underdirektør i Dansk Industri.

- I den nuværende situation, hvor virksomhederne især mangler faglært arbejdskraft, er det vigtigt at udnytte alle muligheder for at tiltrække flere medarbejdere. Og arbejdskraft fra Sydeuropa kan blive en del af løsningen, siger Steen Nielsen.

Udenlandske medarbejdere er vigtige for virksomhederne. De har stået for mere end en tredjedel af jobfremgangen i Danmark i de sidste fem år. Siden 2013 er der således kommet 72.000 flere udenlandske medarbejdere til Danmark, og langt de fleste kommer fra EU-lande. Der er især kommet flere medarbejdere fra de østeuropæiske lande som f.eks. Polen og Rumænien.

- Selvom der har været stor fremgang, vil der også i de kommende år være brug for flere udenlandske medarbejdere, hvis vi skal opretholde væksten. Og her er Sydeuropa særlig interessant, men vi ved endnu ikke, hvor stort potentialet egentlig er. Og vi ved ikke, hvordan vi aktiverer potentialet. Derfor vil vi nu sætte dette kortlægningsprojekt i gang, siger Steen Nielsen, der ser et samarbejde mellem Beskæftigelsesministeriet og DI som indlysende.

Beskæftigelsesministeriet og Work-in-Denmark har allerede kontakt med de andre landes beskæftigelsesmyndigheder, og dette netværk kan formentlig bidrage til en kortlægning af hvilke ressourcer, der findes i de forskellige EU-lande. Det skal også undersøges, hvad skal der til, for at eksempelvis sydeuropæiske faglærte medarbejdere rejser til Danmark for at arbejde. I den forbindelse skal det undersøges, om vi i Danmark kan gøre noget for at styrke mobiliteten – f.eks. ved at gøre mere opmærksom på Danmark som et godt arbejdsland.

- DI vil samtidig gerne påtage sig at undersøge nærmere, hvilke behov DI’s medlemsvirksomheder har for flere europæiske medarbejdere, hvordan virksomhederne i dag arbejder med rekruttering, og om der kan gøres noget for at understøtte virksomhedernes rekruttering i de europæiske lande.

DI vil rette henvendelse til Beskæftigelsesministeriet umiddelbart efter regeringens kommende udspil om udenlandsk arbejdskraft.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt underdirektør i DI Steen Nielsen, 2949 4557

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Ny cybersikkerhedsstrategi giver mere sikkert Danmark7.1.2019 10:10Pressemeddelelse

Som del af regeringens nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed har seks af de mest samfundskritiske sektorer i dag offentliggjort sektorstrategier for styrket cybersikkerhed i energi-, tele-, søfart-, finans-, transport- og sundhedssektoren. DI mener, at der dermed er taget et første vigtigt og nødvendigt skridt frem mod et mere sikkert Danmark. Danmark er som et af de mest digitale samfund i verden helt afhængigt af, at vores digitale infrastruktur som mobilmaster og bredbåndsnetværk er sikre og beskyttede. ”Et samfund uden strøm, uden internetforbindelse eller mulighed for at betale digitalt kan hurtigt blive virkelighed, hvis vi ikke tager cybersikkerhed alvorligt. Det kan både føre til enorme omkostninger og tab af menneskeliv, hvis cybersikkerheden halter i vores samfundskritiske sektorer. Derfor er de nye sektorstrategier vigtige”, siger Lars Frelle-Petersen, direktør i DI. DI vil arbejde aktivt for at få de nye strategier til at virke i de kommende år. ”Det er vig

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum