DI - Dansk Industri

DI: Vigtigt med åbne grænser og flere selvtest

Del

Regeringen ønsker at stramme restriktionerne, og Dansk industri understreger vigtigheden af ikke at lægge hindringer i vejen for erhvervsrejsende.

Underdirektør Peter Thagesen, Dansk Industri. Foto: Hans Søndergaard
Underdirektør Peter Thagesen, Dansk Industri. Foto: Hans Søndergaard

Sundhedsminister Magnus Heunicke har netop oplyst på et pressemøde, at regeringen ønsker at indføre krav om ny coronatest for rejsende, der ønsker at komme ind i Danmark. Han lovede dog undtagelser for fx godstransport, og det er vigtigt, lytter det fra Dansk Industri (DI).

- Det er særdeles vigtigt, at varehandlen er undtaget. Det er for erhvervslivet, men det er det selvfølgelig også for alle de danskere, der i sidste ende skal modtage de varer, der kommer over grænserne med godstransporten, siger Peter Thagesen, underdirektør for global handel og investeringer.

- Og så er det er afgørende, at græsependlere fortsat kan rejse til Danmark og passe deres arbejde uden krav om test.

Han udtrykker forståelse for, at sundhedsmyndighederne anbefaler bedre kontrol med indrejsende, når smitten stiger så voldsomt.

- Det vil dog være en klar fordel, hvis der er de samme krav om negativ test i alle EU-landene. Det vil skabe større gennemskuelighed for både turister og erhvervsrejse, forklarer Peter Thagesen.

De nye restriktioner skal vedtages i Epidemiudvalget, inden de træder i kraft.

Giv også selvtest til virksomheder

På pressemødet blev det også oplyst, at 18-39-årige nu kan få boostervaccinen, og at testkapaciteten vil blive øget til 750.000 i alt daglige pcr-test og hurtigtest. Og så er der bestilt 65 mio. selvtest.

- Det er rigtig godt, at flere kan blive vaccineret, så vi undgår både smitte og krav om isolation. Vi skal ikke lukke samfundet ned, men gøre, hvad der skal til for holde det åbent, siger Peter Thagesen.

- Og så glæder det os meget, at der er millioner af selvtest på vej til Danmark, men vi undrer os over, at de kun skal gå til det offentlige. Det må da være lige så vigtigt, at virksomheder og deres medarbejdere får adgang til selvtest, så de kan bidrage til at holde smitten nede.

DI foreslår, at selvtest skal være gratis og tilgængelige for både offentlige institutioner, virksomheder og privatpersoner.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Underdirektør Peter Thagesen, Dansk Industri. Foto: Hans Søndergaard
Underdirektør Peter Thagesen, Dansk Industri. Foto: Hans Søndergaard
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum